Ajuntament de Girona portarà a terme actuacions diverses per millorar jardins i places de la ciutat durant la primavera. En concret, es treballarà a la plaça de Catalunya, el passeig del General Mendoza, l´avinguda de Sant Francesc, la plaça de Sibil·la de Fortià, la plaça de la Independència, Torre Gironella o la plaça d´Europa. La inversió aproximada en tots aquests punts serà de 25.000 euros.

Plantes adaptades a climes secs

La directriu principal amb la qual es treballa és aconseguir la màxima sostenibilitat dels parcs i jardins de la ciutat. Amb aquest objectiu es prioritzen plantes mediterrànies i plantes adaptades a climes secs, que tenen un baix manteniment i un baix consum hídric i que, alhora, mantenen la bellesa estètica de la vegetació.

D´aquesta manera, es faciliten les tasques de manteniment d´aquests espais i s´afavoreix la presència de fauna autòctona com insectes i ocells, alguns dels quals poden ser depredadors de plagues i malures dels arbres de la ciutat. Malgrat tot, no es renuncia a la planta de temporada, tot i que amb menys presència.

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació, Eduard Berloso, ha destacat que des de l´Ajuntament "s´aposta per la sostenibilitat dels parcs i jardins de la ciutat, amb l´objectiu clar i prioritari de millorar-ne la gestió i el manteniment per tal de posar en valor, alhora, el paisatge urbà de Girona".