La CUP ha denunciat que el bar Núria està prestant la seva activitat de forma irregular perquè la concessió municipal per a l'explotació de la construcció fa quinze anys que va caducar. La formació denuncia que ni el govern socialista, ni el tripartit ni CiU han resolt la situació, i critica «el tracte de favor continuat» del consistori envers el Grup Boira. Fonts de l'Ajuntament de Girona expliquen que és cert que la llicència està caducada des de 2003, però assenyalen que no poden convocar un nou concurs perquè els terrenys pertanyen a Adif, amb qui precisament estan negociant la titularitat. Per tant, la situació no es podrà resoldre fins que s'hagi aclarit aquesta qüestió. Subratllen, però, que la situació no és il·legal, perquè la llicència en el seu moment es va atorgar legalment. L'altra opció seria fer tancar el bar, però no ho faran perquè és un establiment històric que genera llocs de treball.

Segons expliquen els cupaires, la primera concessió municipal al Núria va ser atorgada el 1939 al propietari d'un negoci familiar, que el 1968 va traspassar-lo a la seva filla. Llavors va signar-se una concessió per a 25 anys amb la nova propietària, a qui el 1993 es va concedir una pròrroga de deu anys. Just després, la propietària va traspassar el negoci al Grup Boira. A canvi d'un nou projecte, del qual va resultar l'actual Núria, l'Ajuntament va acceptar el canvi de titularitat sense obrir un nou concurs. Segons la CUP, el Grup Boira paga un cànon anual d'uns 5.000 euros + l'IPC des del 1993.

Per això, la CUP exigeix explicacions al govern i reclama l'obertura d'un concurs públic immediat per l'explotació del servei.