L'Ajuntament de Girona considera que el nou pati de l'escola Eiximenis ja està a punt i que ha arranjat les principals deficiències que els reclamava el Departament d'Ensenyament. Per això, el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, es reunirà el pròxim 27 d'abril amb el director territorial d'Ensenyament, Josep Polanco, per tal de presentar-li les millores fetes, veure si queda alguna cosa pendent i poder obrir el pati. El consistori vol que l'obertura es pugui fer al més aviat possible, ja que la previsió era que els alumnes del centre poguessin començar a utilitzar-lo el dia 1 de març i per tant ja acumulen gairebé dos mesos de retard.

El regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, explica que durant tot el període d'obres -que han suposat una inversió d'uns 430.000 euros per part de l'Ajuntament- el consistori es va anar reunint amb el contractista i també va fer visites amb els tècnics del Departament d'Ensenyament, que no van detectar problemes greus. Però quan s'acostava el dia 28 de febrer, data en què el contractista havia d'entregar l'obra acabada al consistori, van fer una visita amb els pares i mares dels alumnes, que van detectar diverses mancances a l'obra, com per exemple que hi havia una barana massa baixa, que als lavabos feien falta més aixetes o que l'urinari dels nens era massa alt. Segons Alcalà, l'Ajuntament va acceptar resoldre totes aquestes deficiències, amb la voluntat d'obrir el pati l'1 de març i aprofitar el període de vacances de Setmana Santa per poder arranjar les coses que encara faltaven, que per al consistori eren qüestions menors.

El Departament d'Ensenyament, però, va enviar un correu electrònic comunicant que el pati no es podia obrir fins que no s'haguessin subsanat totes aquestes deficiències. «El 90% eren coses amb les quals ja havíem parlat amb la directora de l'escola i l'AMPA, i que estàvem d'acord que s'havien d'arreglar», indica Alcalà. El consistori, però, va acceptar arreglar de forma immediata les mancances i considera que ara ja ha fet pràcticament tot el que se li havia requerit: han col·locat les baranes noves i han resolt un problema d'inundabilitat al pati, entre altres qüestions.

Per tal de poder obrir el pati al més aviat possible, Alcalà va demanar hora per reunir-se amb Polanco, en una trobada que tindrà lloc el pròxim 27 d'abril. En ella, el regidor d'Urbanisme presentarà a Ensenyament les millores que ha fet el consistori amb la confiança que els donin el vistiplau perquè els infants puguin començar a utilizar el pati. «Tinc confiança en els tècnics i, malgrat que el risc zero no existeix mai, hem fet les millores que se'ns han demanat», assenyala Alcalà.

De tota manera, el regidor també assegura que, si la Generalitat els reclama noves millores, les faran de seguida.