Un grup d'operaris està replantant aquest matí els dinou til·lers de la Rambla de Girona que es van talar fa uns dies perquè estaven en mal estat i amenaçaven de caure. En concret, es va detectar, durant la poda de sanejament que es va fer als arbres de la Rambla aquest hivern, que dinou dels til·lers tenien el tronc o el punt de ramificació de les branques principals amb podridures importants (superiors al 50% del perímetre).

En el moment de la plantació se substitueix també les terres de l´escocell per una barreja franc-sorrenca amb un 30% de matèria orgànica i s´hi afegeixen tricodermes, un fong que s´adhereix a les arrels afavorint-ne el creixement i l´assimilació de nutrients, alhora que les protegeix d´atacs d´altres fongs patògens.

També es portaran a terme regs periòdics mitjançant un sistema de reg que s´instal·larà soterrat i que permet regar en profunditat. A més, els nous arbres es protegiran amb tutors per garantir-ne l´estabilitat.

La tala va provocar la queixa dels propietaris de les terrasses dels restaurants que van acusar el consistori gironí de no haver-los avisat i de deixar-los sense ombra. Consideren que l'actuació els ha perjudicat greument perquè durant moltes hores del dia les terrasses queden pràcticament buides perquè la gent no gosa aturar-s'hi a fer el toc o a dinar perquè hi toca el sol de ple.