Els dos militants de la CUP investigats pel tall de l'autopista AP-7 a Riudellots de la Selva durant la vaga del 8-N van declarar ahir al Jutjat d'instrucció 1 de Santa Coloma de Farners per un suposat delicte de desordres públics. Lluc Salellas i Marçal Terrades van comparèixer davant del jutge però només van respondre a les preguntes de les seves defenses.

Tots dos van afirmar davant del jutge que van participar en una mobilització «legítima» en el marc d'una vaga general «legalment convocada» i perquè reivindiquen la lluita pels drets socials, per la República catalana i per reclamar la llibertat dels «presos polítics».

Els dos investigats van rebre el suport d'una cinquantena de persones que es van concentrar a les portes del jutjat a les nou del matí per donar-los suport. A partir d´ara, va subratllar Salellas, la decisió està a mans del jutjat, que decidirà si tira endavant el procediment o bé l'arxiva. El regidor de la CUP a l´Ajuntament de Girona i diputat a la Diputació també va criticar que els Mossos d'Esquadra rastregin el canals de Telegram dels CDR per identificar persones que fan crides a participar en mobilitzacions «sempre pacífiques».