L'Ajuntament de Girona començarà demà el projecte d'ampliació de les voreres del carrer de Ramon Muntaner en el tram comprès entre el carrer del Pare Coll i el carrer de Francesc Artau. Les actuacions obligaran a restringir l'accés de vehicles des del carrer del Pare Coll, però es mantindrà l'entrada als veïns i guals des del carrer de Francesc Artau per facilitar la mobilitat dels residents.

Les obres consistiran en eixamplar les dues voreres del carrer de Ramon Muntaner, que fins ara tenien una amplada d'1,10 metres, per fer-les de 2,3 m cadascuna. D'aquesta manera, l'espai per als vianants complirà amb escreix la mida exigible segons les normatives actuals. A més, es mantindrà només una banda d'aparcament al costat dret del carrer en el sentit de la marxa actual i una única direcció de circulació de 3,40 m d'amplada.

El tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha destacat que "es tracta d'una actuació pactada amb els veïns i veïnes i que també s'emmarca dins la voluntat del govern d'ampliar les voreres per fer carrers més dedicats als vianants i que afavoreixin el comerç de proximitat".

Aquest projecte va sorgir de les assemblees de pressupostos participats del barri el 2016 i va ser la proposta més votada a Sant Narcís. Les obres s'han adjudicat a l'empresa Aglomerats Girona SA per un import de 48.407,30 euros, IVA inclòs.