Primera jornada massiva del Shopp Out, la iniciativa de shopping social que organitza la fundació Ramon Noguera. Centenars de persones van aprofitar el primer dia per remenar i buscar entre els 4.000 metres quadrats d´expositors de 40 marques de moda. L´esdeveniment s´ha convertit en un clar referent de les fires amb descomptes importants que es fan a Girona amb el gran afegitó que el 5% de les vendes que es facin durant els quatre dies es destinaran a impulsar projectes socials de la Fundació. Hi ha expositors que plantegen descomptes de fins al setanta per cent. Segons l´organització, es tracta del shopping social més important de l´Estat pel volum que ocupa.

El primer dia va comptar amb la presència de diferents autoritats municipals, entre les quals Mireia Vidal, dissenyadora i padrina de l´onzena edició del Shopp Out, i Pepita Perich, directora i gerent del Grup Fundació Ramon Noguera.

Seguint la dinàmica d´edicions passades, i amb l´objectiu d´atrapar els visitants perquè hi puguin passar tot el dia, hi ha instal·lats diversos food trucks amb diverses propostes gastronòmiques. A més, hi ha actuacions musicals. Avui, per exemple, pujaran a l´escenari The Maria´s (19.30 hores) i demà, Rita Valero (12.00 hores) i Buena Onda (19.30 hores). Per al darrer dia s´ha programat la presència de Clàudia Céspedes i Albert Huguet (12.00 hores) i Hnos. Fernández, dins del Festival Rumbesca (18.30 hores). Tot plegat inclou també activitats en clau infantil, novament amb diferents tallers segons l´hora i el dia. Avui la Minúscula Teatre prepararà un taller de capses i capsetes (18.00 hores). Ja demà, hi haurà un taller de titelles del drac bufador (12.00 hores) i una lectura de contes de dracs de tota mena (18.00 hores). Finalment, per diumenge s´ha previst un taller de caretes i antifaços de primavera (12.00 hores) i una lectura de contes de tots colors (17.00 hores).

El Shopp Out està obert a la seu de la fundació Ramon Noguera al polígon Mas Xirgu, on tindrà lloc fins al diumenge 6 de maig. L´horari d´avui i demà és de les deu del matí fins a les nou de la nit. Diumenge l´horari serà de les deu del matí a les vuit del vespre.