L'Ajuntament de Girona ha atorgat la llicència d'obres per a la Casa Cacao, el projecte personal de Jordi Roca que girarà al voltant del món de la xocolata. El petit dels tres germans aixecarà a l'edifici de la plaça Catalunya un obrador -visible des del carrer- que també comptarà amb un espai de degustació i una botiga. A les plantes superiors hi haurà un hotel boutique que comptarà amb unes quinze habitacions i que dirigirà la dona del xef d´El Celler de Can Roca, Anna Payet. Casa Cacao es preveu inaugurar a principis de l'any que ve i suposarà una inversió de més d'1,18 milions d'euros. Fins ara, els germans Roca havien rebut el vistiplau de l'Ajuntament per fer treballs previs al local, que abans havia acollit un alberg i la Clínica Esperança.

Serà una autèntica fàbrica de xocolata que impulsarà la projecció que els germans han donat a Girona, amb el triestrellat El Celler de Can Roca i la gelateria Rocambolesc, que va obrir fa sis anys al carrer Santa Clara. Casa Cacao és el somni personal del més petit dels tres germans, el pastisser Jordi Roca, que es va endinsar en aquesta aventura juntament amb qui va ser el seu mestre, Damian Allsop. Ells dos han investigat noves tècniques i sabors i han viatjat fins a països del Centre i Sud-Amèrica, on compraran directament el cacau.

El regidor d´Urbanisme, Joan Alcalà, ha explicat que el termini per completar els treballs és de 36 mesos , que es poden prorrogar un any i mig més. Però si tot va com preveuen els tres germans, Casa Cacao s´enllestirà molt abans. Amb la llicència, es podrà tirar endavant la reforma interior de l'edifici.

A la planta baixa hi haurà un obrador -visible des del carrer- que mostrarà com neix la xocolata dels grans de cacau, i com es treballa. L´espai inclourà un bar per degustar les elaboracions, amb una zona de pastisseria, i es completarà amb una botiga. A les tres plantes superiors hi haurà un hotel- boutique.

El regidor d'Urbanisme agraeix «l'aposta» que els germans Roca han fet per la ciutat, que ha permès portar el nom de Girona «arreu del món». «Mai s'han oblidat dels seus orígens, i ara amplien presència en un edifici emblemàtic com és aquest amb una activitat, la de veure tot el procés de creació de la xocolata, que és un negoci que fins ara no hi era a la ciutat», ha dit..