El taller Tramats de cistelleria i fibres vegetals de Torroella de Montgrí juntament amb el taller de gegants Ventura & Hosta de Navata presentaran, per Temps de Flors, una instal·lació conjunta de material fet de cartró pedra i vímet, a la Capella de Santa Llúcia.

S'hi podrà veure una geganta que representa Santa Llúcia on s'hi combinen els dos oficis. El taller Tramats (Magda i en Josep) són els encarregats del vestuari de la geganta i el taller Ventura & Hosta de les mans i el cap.

Juntament amb la geganta, hi haurà tota la decoració feta amb bimet representant temes vegetals acompanyats d'alguns sants fets de cartró pedra.

Temps de Flors comença aquest cap de setmana i s'allargarà fins el 20 de maig. La mostra floral tindrà 203 projectes distribuïts en 157 espais. Són vuit projectes més que l'any passat i un punt visitable més. Malgrat això, des de l'Ajuntament es va apuntar que «hi ha espais que aquest any, a diferència del passat, s'han omplert amb un únic projecte (seria el cas, per exemple, dels Banys Àrabs) i espais on a l'edició anterior es podia veure un únic projecte i aquest any n'acullen diversos. Per aquesta raó no es pot fer una comparació directa en relació amb altres edicions».

Els jardins de la Devesa i els jardins del Campaner (pertanyen al Bisbat i estan situats entre els soterranis de la Catedral i el passeig Arqueològic) seran les dues grans novetats d'aquesta edició de Temps de Flors de Girona.

un itinerari marcat en l'espai adjacent al passeig Arqueològic i el riu Galligants, de 2,4 quilòmetres batejat Pla V, amb V de Verd

el color groc com a motiu en les flors o el material complementari,