Nou cas d'immigració

La descoberta es va produir ahir a la tarda quan el xofer d'un tràiler que anava en sentit Barcelona per l'autopista va començar a sentir un soroll al remolc.

Per aquest motiu va agafar la sortida 7 de l'autopista, a Salt i ràpidament es va aturar a tocar el peatge de Girona Sud i va alertar els treballadors Acesa.

Ràpidament aquests van alertar el 112 dels fets i efetius de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadrar fins al lloc pels volts de dos quarts de cinc de la tarda.

En obrir el remolc van trobar que hi havia cinc homes a l'interior. Els quals anaven sense documentació.

Seguiment, els Mossos d'Esquadra els van atendre i van alertar la Policia Nacional,

Els cinc homes, de procedència sudanesa, van ser traslladats fins a la comissaria de la Policia Nacional a la Jonquera.

On tal com marca l'acord de devolució entre França i Espanya, es va procedir a retornar aquest grup d'estrangers cap al país gal.

Amb aquests ja són prop de 70 els estrangers que han arribat de forma il·legal a dins de camions a les comarques gironines.

L'últim cas es remuntava al 24 d'abril quan deu africans van arribar a Sils amagats a la caixa d'un camió procedent d'Itàlia. El xofer, que havia fet dues parades a França, els va descobrir quan es va disposar a descarregar el vehicle.

En tots els casos, els estrangers han arribat procedents d'Itàlia i en concret, se sospita que al pas fronterer de Ventimiglia hi hauria algun tipus de màfia que els proporciona l'entrada a aquests camions.

Però segons ha dit diverses vegades la Policia Nacional, tot apunta que no volen venir cap a Espanya sinó que el seu destí final seria França.