Acció dels CDRs (Comitès de Defensa de la República) amb un mapping a la catedral de Girona. La nit de dimecres, per sorpresa dels ciutadans de la ciutat, el temple es va convertir en un espai reivindicatiu en «solidaritat» amb el jove processat pel tall de les vies del TAV el 8-N.

Segons les imatges facilitades pel CDRs Girona, a la Catedral hi va aparèixer una gran estelada projectada a la façana de l'església i també un missatge on es podia llegir «Jo també vaig tallar les vies».

L'aquesta acció es va fer, segons el CDR, en solidaritat amb el jove pendent d'una ordre de detenció pel tall a les vies del TAV a Girona.

L'investigat, acusat d'un delicte de desordres i coaccions, va optar per no presentar-se a declarar l'últim cop que va ser requerit als jutajts. Ja que com va dir el primer cop que hi va haver d'anar «uns fets que es portaven a terme en solidaritat amb els presos polítics, les exiliades i per la construcció de la República catalana mai poden ser considerats uns fets delictius». A partir d'ara, i en qualsevol moment, l'encausat pot ser detingut.https://www.diaridegirona.cat/girona/2018/04/13/lacusat-tallar-vies-del-tav/907107.html

Paral·lelament el CDR ha posat en marxa una campanya d'autoinculpacions on qualsevol persona que també va participar en el tall del TAV durant la vaga del 8 de novembre pot afegir les seves dades en solidaritat al represaliat.

El tall de les vies del TAV el 8-N va durar dotze hores i va interrompre el trànsit de trens durant tota la jornada. El noi sospita que se l'ha perseguit només per la seva militància política, ja que és membre de l'Espai Antiracista Girona-Salt i de l'ateneu Salvadora Catà. El jove creu que s'està produint una «persecució constant» de l'activisme a través de «processos judicials» i diu que l'han identificat gràcies als fitxers policials.

El seu advocat, Benet Salellas, va explicar quan es va saber la notícia que aquest cas s'emmarca dins d'una «escala repressiva» contra l'independentisme, però va advertir que «com més causes judicials hi hagi, més persones sortirem als carrers».