La regidora del PP a Girona, Concepció Veray, ha demanat a l'alcaldessa, Marta Madrenas, que l'Ajuntament retiri les pancartes i creus grogues que dissabte passat es van instal·lar a la llera de l'Onyar i que, en aplicació de les ordenances municipals, obri un expedient sancionador a les persones o entitats que les hagin col·locat.

Dissabte al migdia, un grup d'activistes dels CDR va baixar a la riba de l'Onyar, entre la plaça Catalunya i el pont de Pedra, i hi va instal·lar desenes de creus grogues per demanar la llibertat dels líders independentistes empresonats. També van col·locar diverses pancartes amb missatges i imatges del referèndum de l'1 d'octubre.

Davant d'això, Veray ha recordat a Madrenas que està incomplint l'obligació de l'Ajuntament de mantenir la llera del riu neta, incomplint així diverses ordenances municipals. Per això, demana que es retirin totes les estructures que s'hi han instal·lat, que s'incauti el material com a mesura cautelar i que s'obri un expedient sancionador a qui les hagi col·locat.