La sisena edició de la Jornada Esportiva Intercentres del barri del Pont Major se celebra avui, amb la participació d'uns 800 alumnes de les escoles Carme Auguet i Fedac-Pont Major i de l´Institut Narcís Xifra i Masmitjà. L´activitat és una de les actuacions socioeducatives que impulsa el Pla Comunitari Construïm Ponts i que té com a objectiu fomentar la convivència, la cohesió social, els hàbits saludables i la dinamització socioeducativa d´aquest barri de la ciutat de Girona.

La jornada començarà a les 9.30 h amb una cursa per a l´alumnat de 3r i 4t d´ESO. A les 11 h es farà l´acte inaugural amb la participació de les direccions dels centres educatius i hi haurà una sessió d´escalfament amb un grup d´alumnat voluntari de batxillerat de l´Institut Narcís Xifra. Seguidament, a les 11.30h tindrà lloc la cursa mitjana i petita per a l´alumnat de P3 a 2n de Primària i de 1r i 2n d´ESO i finalment, a les 12.30 h, el regidor de Cooperació i regidor del barri, Cristóbal Sànchez, clourà l´activitat.

Per segon any, les tres escoles del barri de Pont Major participen conjuntament en el projecte internacional, pedagògic, solidari i esportiu "Cursa contra la fam", que impulsa l´entitat Acción contra el Hambre amb l´objectiu de col·laborar en la prevenció, detecció i tractament de la desnutrició infantil en el món. Tot l´alumnat dels centres educatius del barri han participat al llarg del curs en sessions de formació i sensibilització impartides per la mateixa entitat en què han pogut aprofundir en el coneixement de la desnutrició infantil i han pogut prendre consciència de la realitat que viu la zona del Kurdistan.

La Cursa contra la Fam permet visualitzar a la ciutadania la participació i el compromís dels més joves de la ciutat de col·laborar en causes solidàries, com ara la desnutrició infantil. A la cursa també hi participen 40 voluntaris estudiants de batxillerat de l´Institut Narcís Xifra i Masmitjà i mestres i professorat dels centres educatius del barri.

L´any passat, amb la participació dels infants i joves del barri de Pont Major, es va aconseguir recaptar 2.567 euros en el projecte educatiu i solidari de prevenció i tractament de la desnutrició infantil a la zona del sud d´Àfrica.