Nou accident de trànsit mortal a les comarques gironines. Va tenir lloc ahir de bon matí a la car­retera C-65 entre Girona i Quart i el conductor d'un turisme hi va perdre la vida després de xocar contra un camió. Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) estan investigant el tràgic succés: que va consistir en una envestida lateral el turisme i el camió.

Una de les principals hipòtesis amb les quals treballa la policia és que el turisme va fer un gir per fer un canvi de sentit al mig de la calçada quan circulava de Girona en sentit Quart. La maniobra va provocar que el camió, que anava per l'altre carril, acabés envestint el turisme, un model de la marca Mercedes.

Els serveis d'emergències desplegats fins al lloc de l'accident no van poder fer res per salvar la vida de la víctima, que viatjava sola. Es tracta d'un home de 85 anys i de nacionalitat francesa. El camioner, per la seva banda, va resultar il·lès.

L'accident va tenir lloc pels volts de dos quarts de nou del matí, al quilòmetre 28,5 de la C-65, a l'alçada de l'accés al barri de Palau, a Girona, i de Fornells de la Selva. En aquesta zona una jove de 25 anys hi va perdre la vida el 29 de gener de 2016, un cas que va arribar a judici el mes d'abril passat i que va acabar amb una condemna de 4 anys de presó per al conductor que va provocar l'accident.

El jutge el va considerar culpable dels delictes d'homicidi imprudent, conducció temerària i conducció sota els efectes de l'alcohol, amb l'agreujant de reincidència.

L'accident d'ahir va obligar a tallar la carretera en ambdós sentits durant prop de tres hores, mesura que va provocar retenecions. El trànsit es va desviar per cap a la ciutat de Girona. La circulació es va restablir cap a tres quarts d'onze del matí aproximadament, informen fonts del Servei Català de Trànsit (SCT).

Cinc patrulles de la policia

Arran de la incidència, es van activar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers i dues ambulàncies, així com l'helicòpter medicalitzat del Servei d'Emergències Mèdiques.

El xoc mortal d'ahir va tenir lloc només quatre dies després d'un altre sinistre mortal, que va ocórrer dissabte passat a la nit i que va protagonitzar el conductor d'un quad, que va sortir de la via quan sortia del camí de l'Estela, a Cistella.

El vehicle va bolcar i el conductor va quedar ferit de gravetat. Va ser traslladat d'urgència a l'Hospital Universitari Josep Trueta de Girona, on finalment va morir. La víctima era un veí d'Avinyonet de Puigventós de 25 anys.