Més de 300 veïns de Salt varen expressar la seva opinió a través dels qüestionaris online durant la primera fase del procés "Pressupostos que sumen" que es va portar a terme durant el passat mes d'abril i que va servir com a punt de partida per conèixer les diferents opinions dels ciutadans de Salt sobre els aspectes mes rellevants de la vila.

En una segona fase, s'han realitzat quatre tallers participatius per recollir les propostes concretes de la ciutadania pels pressupostos municipals del 2019, que han de permetre concretar els temes prioritaris per als ciutadans.

Persones a títol individual, o entitats saltenques varen participar als quatre tallers, que amb l'objectiu d'arribar a tot el territori i recollir propostes més plurals que s'ajustin a la realitat de cada entorn del municipi es varen organitzat a quatre barris de la ciutat: Centre; Barri vell i barri Escriptors; barri del Pla i La Maçana i Mas Masó - Hospital; i barri Veïnat.

Durant els tallers als diferents barris han aparegut elements comuns que han identificat les persones participants, i que apuntaven a millores del manteniment dels espais públics (il·luminació, mobiliari urbà...), la seguretat vial o la millora en atenció social i educativa per als joves saltencs.

Les propostes

Les propostes més valorades durant els tallers sol.licitaven més presència d'agents cívics a les places, la creació d'un centre cívic al barri Centre, millorar l'oferta de pisos d'estudiants al municipi, ampliar les zones verdes i locals per entitats i la instal.lació de plafons electrònics per informar de les activitats que porten a terme al municipi.

A finals d'estiu es farà l'acte de retorn i presentació de l'informe final per part de l'Ajuntament de Salt, posteriorment es farà una valoració de les aportacions recollides i s'incorporaran aquelles que consideri viables a la seva proposta de pressupost municipal per al 2019.