La satisfacció pel bon funcionament de la unitat canina de la Policia Local de Salt ha fet que s'hagi adquirit un nou gos per a la patrulla. En Milo, que ja ha superat el període d'entrenament i adaptació, s'ha sumat a en Vardy, que ja patrulla des de 2016. L'alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), destaca que la incorporació de la segona unitat canina "permet millorar el patrullatge a peu i establir un contacte més directe amb la ciutadania, alhora que incrementa els controls de salut pública".

La unitat canina patrulla a peu per qualsevol zona de municipi, però concentra la majoria de les seves actuacions especialment en les zones de més aglomeració de persones, com poden ser entorns escolars, mercats, fires i similars. També participa en controls de vehicles i de persones, i com a reforç en inspeccions a locals de concurrència pública o de suport al patrullatge de la resta d´unitats, quan es perceben entorns conflictius o hi ha la sospita de consum o venda d´estupefaents.

Des de principis d'any, la patrulla canina de Salt ha fet 124 rondes a peu que han suposat l'aixecament de 65 actes per tinença o consum d'estupefaents, ha participat en 16 controls de trànsit amb la funció de detectar el tràfic d'estupefaents i ha col·laborat en 11 patrulles mixtes amb la Policia Local de Girona a la zona de la frontissa de Santa Eugènia.

Durant aquests primers mesos de l'any, els agents de la unitat canina també han aixecat, entre d'altres, 20 denúncies per infracció de l'ordenança de convivència majoritàriament per consum d'alcohol a la via pública, 58 denúncies per infraccions d'altres ordenances (majoritàriament a ciclistes que circulaven per la vorera o en contra-direcció) i 22 inspeccions a habitatges amb problemes amb gossos.

La tasca de la patrulla canina té també una vessant educativa, amb visites periòdiques a les diferents escoles del municipi amb l'objectiu d'explicar als infants quina és la funció d'aquest animal dins el cos policial i conscienciar-los de la importància de respectar l'espai públic i fomentar la convivència..

Salt és una vila pionera en la incorporació de gossos a les patrulles policials des de que l'any 2012 va incorporar una unitat formada per un agent (guia caní), i un animal, que funcionen com una unitat de patrullatge combinat, en vehicle i a peu acompanyats d'un altre agent de la Policia Local. Aquest 2018, la unitat s'ha duplicat amb en Milo i un nou agent. Per al regidor de seguretat ciutadana, Toni Vidal (ERC), "el binomi agent i gos aporta un valor afegit únic a la tasca policial i uns resultats molt esperançadors".

"L'experiència engegada a Salt mereix una valoració molt positiva i ha fet que moltes policies locals del territori hagin incorporat els darrers anys les patrulles canines a la seva estructura", afegeix Vidal.