La nova Junta de l'Associació de Veïns del Barri Vell de Girona va convocar ahir al vespre una assemblea oberta per posar sobre la taula les diferents problemàtiques dels residents del nucli antic. Moltes intervencions van fer referència als sorolls, sobretot a la plaça del Pou Rodó, per les terrasses dels bars i un parc infantil. També va haver-hi queixes vinculades a Temps de Flors, sobre les bosses d'escombraries, les campanes de la Catedral i els pisos turístics.

Sorolls | Terrasses, parc infantil i calendari d'activitats

Els sorolls van centrar gran part de l'assemblea. Sobretot per les terrasses dels bars, com ara a la plaça del Pou Rodó. Es va qüestionar que hi hagi tantes taules i cadires i es va recordar que, per mitjà dels pressupostos participats, es va decidir posar uns jocs infantils al centre d'aquesta plaça. La idea era aconseguir reduir la mida de les terrasses. Ara però, afirmen que les terrasses tenen la mateixa ocupació i, a sobre, hi ha el xivarri dels nens al parc infantil. També hi va haver queixes per les activitats que es fan a tot el barri, com a la plaça Sant Fèlix o a la de Sant Pere. Els presents van recordar que molts barris d'altres ciutats demanen més activitats i que el Barri Vell se les endú quasi totes. Es vol reclamar a l'Ajuntament un calendari d'activitats anual. Una intervenció també va parlar de sobreocupació de terrasses a la plaça Bell-lloc.

Temps de Flors - Treure les activitats paral·leles o reduir els dies de durada

Algun veí es va queixar de la massificació durant Temps de Flors que li complica entrar o sortir de casa. Un altre, en canvi, voldria més decoracions florals als balcons. Entre els presents hi havia Montse Galí, de l'associació Amics de les Flors, una de lesentitats organitzadores. Va dir que no veuria malament reduir els dies de l'esdeveniment perquè així les flors lluirien sempre. I també que molts conflictes venen per activitats paral·leles, com concerts. Va dir que són partidaris que per Temps de Flors, hi hagi «flors i punt».

Pisos turístics | L'assetjament, la gentrificació i el model de barri

Des de la Junta de l'Associació es va afirmar que el servei que ofereix l'Ajuntament contra l'assetjament a llogaters i amos de pisos perquè marxin és per «cobrir l'expedient» perquè no tenen accions previstes quan es detecti l'assetjament. En gran part, es va apuntar al fet que l'equip de govern (no sap» o «no vol dir» quin model de Barri Vell vol tenir. Van afirmar que molta gent està marxant i van qüestionar les dades municipals que indiquen que hi ha més empadronats que mai.

Autobús | La línia 7 no arribarà a la plaça de Sant Domènec

La Junta va explicar que l'Ajuntament els ha comunicat que la línia 7 no pujarà habitualment fins a la plaça de Sant Dòmenec. Només ho farà si algú ho ha demanat prèviament. A parer seu, d'aquesta manera no es potencia el transport públic.

Campanes | Sonen més fluix que abans

Alguns dels presents va afirmar que les campanes de la Catedral no sonen igual de fort que abans. El pacte engtre l'hotel, l'Ajuntament i el Bisbat era que s'aflueixés el so a les nits, però asseguren que sonen més fluix tot el dia. «Hem perdut les campanes», van dir.

Escombraries | Bosses de deixalles a tot arreu

Alguns residents es van queixar que el sistema de recollida d'escombraries amb nuclis concrets on abocar les bosses no funciona i va lamentar que hi hagi deixalles a tot arreu i pràcticament tot el dia. La Junta va demanar que es facin fotos per poder-ho denunciar.