Les històriques tres llúdrigues de la plaça de la Vila de Salt seran substituïdes per unes altres tres escultures pràcticament idèntiques però un xic més grosses i de pedra arenisca, més resistent. Actualment, Lluís Mateu, que fa 25 anys va escolpir les tres primers llúdrigues que ja s´han convertit en tota una icona del municipi, està enllestint les tres noves peces. Es preveu que les tres noves llúdrigues (cada una pesa una tona)se situïn al mateix indret on hi ha les actuals, el tres de març, dia de la independència de Salt.

Lluís Mateu, que treballa les escultures amb Enric Sala al pati del Museu de l´Aigua, va rebre ahir la visita de l´alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), i del primer tinent d´alcalde, Joan Boada (ERC). Torramadé va explica que les tres noves escultures formen part del projecte cultural que està tirant endavant el municipi consistent en la col·locació d´escultures en punts diversos del municipi. Fa uns mesos, se´n va instal·lar una a la rotonda de l´autopista i al mes febrer se´n posarà una altra a la rotonda per on conflueixen l´avinguda dels Països Catalans i el carrer Alfons Moré, al sector de Mas Masó, i que està al límit entre els termes de Gironai Salt. Per un futur s´està estudiant també la possibilitat d´ubicar una escultura a la plaça Tres de Març, fruit d´una petició de l´Associació de Veïns de la Maçana.

El futur de les velles llúdrigues és incert a partir del 3 de març. Lluís Mateu prooava ahir que les peces es podrien col·locar en un punt estratègic de la sèquia, on, segons el cabal, quedarien tapades, altres al descobert i altres traurien només el cap.