L´Ajuntament de Girona ha decidit «folrar» amb xarxa metal·lica els fanals de la zona de la Copa que uneixen la Devesa amb el Pont de la Barca. La regidora de Coordinació Territorial, Isabel Salamaña (PSC), va explicar que «no porten trencats des de Cap d´Any, si no que vam reparar sis llums dijous de la setmana passada i l´endemà mateix havien trencat dotze dels fanals».

Els veïns havien dit que estaven trencats des de feia setmanes i afirmaven que passar per la zona a determinades de la nit «provoca respecte». Salamaña va lamentar que «uns brètols hagin trencat aquests fanals que suposen una despesa important perquè tenen un cost elevat». La regidora va afegir que «es van trovar rocs al voltant dels fanals i segurament s´hi van estar estona perquè els vidres dels fanals ja estan reforçats amb filferro i cal donar cops forts per trencar-los».

La representant municipal ha advertit que ara s´està esperant el material per folrar-los. Una vegada es puguin fer les tasques s´hauran de reparar els 12 fanals trencats i s´hauran de protegir amb la xarxa metàl·lica per evitar que es puguin cometre més actes vandàlics.