El Teatre de Salt va acollir ahir un emotiu acte per distingir Ramon Torramadé com a fill adoptiu de la vila. Torramadé va néixer l´any 1926 a Santa Maria de Ribaredonda a Burgos, fill de pare català i mare castellana. I va voltar diversos anys per direfents punts de l´Estat i de Catalunya fins establir-se finalment a Salt. També va passar set anys vivint a Caracas.

L´instructor de l´expedient, Ramon Muñoz, va explicar multitud d´anècdotes i peripècies de la vida de Ramon Torramadé, així com causes socials, culturals i mediambientals que el van mobilitzar a la recerca de «justícia social» i «llibertat». Professionalment ha dedicat la seva vida a la fusteria i l´ebenisteria.

Actualment és coordinador de la revista La Farga i també ha estat vinculat a multitud d´entitats. Va estar vinculat a Esquerra Republicana (ERC) i posteriorment a Independents per Salt (IpS).

Ramon Torramadé va rebre ahir de mans de l´alcalde, Jaume Torramadé, la placa que li atorga aquesta distinció honorífica. Abans, amb música de rerefons de Lluís Llach, es van passar un seguit d´imatges de la vida del distingit.