El fabricant japonès d'electrònica Fujitsu llançarà al mercat nipó un dispositiu que, col · locat en el collaret dels gossos, controla al detall la salut de les mascotes a través d'un programa informàtic.

El dispositiu sense fils, anomenat "Wandant", es connectarà amb l'ordinador personal o el "smartphone" dels amos i els hi mostrarà les condicions físiques del seu gos, va detallar l'empresa en un comunicat.

La informació recollida pel podòmetre, que pesa només 16 grams i mesura 4,6 centímetres d'ample per 2,8 centímetres d'alt, s'emmagatzemarà en "el núvol" a través d'un servei informàtic de gestió de la salut de l'animal.

"Wandant" serà capaç de mesurar els passos que dóna la mascota, així com recollir la temperatura del seu coll i analitzar les vibracions del seu cos per monitoritzar i conèixer, per exemple, el seu grau d'estrès o saber si pateix d'obesitat, un els principals problemes de les mascotes.

A més, la informació recollida pot ser analitzada mitjançant gràfics amb registres d'activitat diaris, setmanals o mensuals per facilitar la detecció de canvis significatius en la seva salut.

El servei, que es ven juntament amb el dispositiu, tindrà un cost d'uns 9.800 iens (uns 92 euros) durant el primer any i de 420 iens (uns 4 euros) mensuals transcorregut aquest temps.