Bo, el gos dels Obama, comença el seu "segon mandat" als jardins de la Casa Blanca, després de quatre anys en què no només s'ha guanyat l'afecte dels seus amos, sinó de tots els nord-americans.

Bo va ser el regal que li va fer Barack Obama a les seves filles, Sasha i Malia, després de guanyar les eleccions el 2008. En el discurs d'agraïment després de la victòria el 4 de novembre d'aquell any, Obama els va prometre davant milers de persones que podrien tenir un gos a la Casa Blanca.

I així va ser. La tasca per elegir la mascota no va ser fàcil, sobretot perquè la major de les seves filles, Malia, llavors de 10 anys, té al · lèrgia, de manera que havia de ser un animal que no deixés anar pèl.

Ambaixades, ciutadans particulars i refugis de gossos van oferir possibles candidats per entrar a formar part de la família Obama, fins que finalment va arribar Bo, un gos d'aigües portuguès blanc i negre, regal del senador demòcrata Edward Kennedy.

El 12 abril de 2009 es va difondre la primera foto de la mascota, encara un cadell, en la qual apareixia lluint un colorit collaret hawaià fent l'ullet als orígens de Barack Obama. L'endemà passat feia el seu debut "en societat".

Les nenes van decidir anomenar al gos Bo perquè els seus cosins tenen un gat homònim i perquè el seu avi matern, ja mort, tenia el sobrenom de Diddley, com Bo Diddley, el cantant de rock nord-americà mort el 2008.

Educat pels entrenadors canins del senador Kennedy, des d'aleshores se l'ha vist passejant pels jardins de la Casa Blanca, acompanyant als seus amos de vacances i fins i tot a la postal oficial de Nadal d'aquest any.

De fet, Bo va ser l'estrella de les decoracions del passat Nadal a la Casa Blanca i ara afronta el començament del seu "segon mandat" amb el jurament del mandatari Barack Obama per al seu nou període presidencial, fins al 2017.