La ciutat dels Gats (Illa de Borneo/Malasia):

Kuching en idioma de Malasia significa "gat" i en honor a tan admirat animal hi ha desenes d'estàtues de gats repartides per la ciutat, cada qual més curiosa que l'anterior, molts dels detalls de la ciutat estan adornats amb motius felins, inclòses les tapes de les clavegueres.

El Museu del gat que surt al Llibre Guiness dels Records està també aquí, i està dividida en diferents seccions: el signifcat dels gats per al poble de Malasia, el gat a l'Antic Egipte, a l'Edat Mitjana, les supersticions sobre els gats, el seu comportament i hàbits, els gats al cinema, gats de personatges famosos...

Gatoteca (Madrid):

La Gatoteca és projecte de l'Associació Abriga, i en aquest "cafè amb gats" no només pots acariciar i interactuar amb els felins mentre prens quelcom, sinó que en pots adoptar un i emportar-te'l a casa, ja que són gats sense llar, que esperen poder ser adoptats i estar en una família.

A diferència dels bars o les cafeteries convencionals, a la Gatoteca es cobra per temps, no per consumicions. Durant una hora es pot beure el que es vulgui i quantes vegades es vulgui. Les normes són fàcils, i les més importants són: no donar menjar als gats, no agafar-los, fet fotos sense flash i rentar-se les mans abans d'entrar.

Cat Heaven Island (Tashirojima/Japó):

Tot i que el nom oficial d'aquesta illa es Tashirojima, és més ben conegut com Cat Heaven Island ("illa cel dels gats"), ja que els seus residents són principalment felins.

Són unes 100 persones les que viuen a la illa, i són aquestes les que cuiden dels gats, que desde fa molt temps ja els superen en número; els residents creuen que alimentar-l'hos i cuidar-l'hos els portarà bona sort i riquesa.

És tal l'amor a aquests petits felins, que en aquesta illa estar terminalment prohibida l'entrada als gossos.

Els gats de Hemingway (Key West/Florida)

Gràcies a les passejades que feia totes les tardes des de la seva casa colonial fins al port, Hemingway tenia grans amics entre mariners, pescadors i veïns; un dia, però, no va tornar sol de la passejada al port, sinó que ho va fer amb una petita bola de pèl: un gatet regalat per un mariner d'un vaixell mercader. El gatet, anomenat Snowball (bola de neu), va ser el primer gat polidàctil que va arribar a la casa.

Els gats polidàctils són aquells que es caracteritzen per tenir sis dits a les dues potes del davant. L'Snowball es va anar creuant amb gates locals, i mica en mica, aquella casa es va anar omplint de gatets amb sis dits. La passió de Hemingway per aquests petits felins era tal, que es diu que els deixava vagar per tots els racons i tenien permís per dormir i fer el que vulguessin.

Va arribar a tenir més de 60 gats i al deixar la casa, en els temps en que ell no hi era, la casa era ocupada literalment per cents d'ells.

Seguidament, la casa es va convertir en museu, la fundació que l'administra va decidir mantenir una població gatuna d'entre 40 i 50 gats per assegurar el seu manteniment, salut, neteja i bona convivència amb els visitants; un veterinari els visita cada setmana, regula la seva dieta, controla les vacunes, etc.

I tots amb sis dits a les potes del davant, per suposat.

Poezenboot o Vaixel dels Gats (Amsterdam):

Al 1966, Henriette van Weelde va trobar una gata amb els seus cadells sota un arbre, davant del canal Herengracht. Va començar a ocupar-se d'ells a casa seva, reunint-se ben aviat una bona quantitat, llavors ja era coneguda com "la dona dels gats"; van arribar a ocupar la casa, el jardí, i fins i tot la teulada. Va ser dos anys després quan va comprar un vaixell davant de casa seva, arribant més gats i voluntaris a parts iguals per transformar-lo en un allotjament ideal pels felins.

Al 2002 es va adaptar el vaixell més gran de tots, i es va convertit en una institució caritativa a favors dels animals.

El Vaixell dels Gats es manté gràcies a les donacions i també compte amb un programa educatiu per nens.