Les mascotes, igual que els humans, també poden patir depressió. Els canvis en l'entorn, en l'alimentació o molts altres motius poden afectar la personalitat dels teus animals.

Els gossos i gats no parlen, però mostren les seves emocions a través del seu llenguatge corporal i comportament. Per això, saber si les teves mascotes estan tristes és més senzill del que sembla si prestes atenció a alguns detalls.

El canvi d'estació, el mal temps, l'arribada d'un nou membre a la família, la mort d'un ésser estimat o d'una nova mascota, l'abandonament, els maltractaments o una mala alimentació són només alguns dels motius que poden portar a la teva mascota a patir una depressió.

1. Com saber si el teu gos o gat està trist: Pèrdua de gana:

Un dels primers símptomes per saber si el teu gos o gat està trist és la pèrdua de gana immediata. Els animals que estan trists no mengen, o almenys mengen molt menys del que feien quan estaven de bon humor.

2. Com saber si el teu gos o gat està trist: L'expressió facial:

Els animals, al contrari del que molts creun, tenen multitud d'expressions facials. Nombrosos estudis científics han demostrat que els gossos i gats mostren les seves emocions amb els moviments dels músculs del seu cap. Si la teva mascota té les orelles cap enrere, les celles caigudes i el musell cap avall, el més probable és que estigui passant per una depressió.

3. Com saber si el teu gos o gat està trist: Baixa el seu nivell d'activitat

Aquest és un altre dels símptomes més fàcils de detectar quan un gos o gat està trist. Els animals amb depressió es mostren apàtics i sense ganes de jugar. En general, un animal depressiu perd l'entusiasme i les ganes de sociabilitzar amb altres mascotes o de jugar amb el seu propi amo.

A banda d'aquesta manca d'interès general, la depressió en els gossos i gats també pot notar-se a través dels seus moviments més lents dels habituals.

4. Com saber si el teu gos o gat està trist: Canvis en la son

Si el teu gos o gat es passa dormint més temps del que és habitual és probable que estigui passant per una depressió. Les mascotes quan estan tristes solen passar més temps estirades o dormint. No obstant això, també és possible que es mostrin una mica inquiet, de manera que també poden tenir problemes per agafar el son.

5. Com saber si el teu gos o gat està trist: Comportaments estranys

Existeixen certes pautes de comportament que sumades a altres dels símptomes anteriors poden reconèixer com a part d'una depressió. Conductes fora del normal com plorar freqüentment, seguir constantment al seu amo, moure's d'un costat a un altre, o amagar-se molt sota el llit (sobretot en el cas dels gats) poden ser també símptomes d'una depressió.

En els casos més extrems les mascotes poden arribar a automutilar-se o a mostrar comportaments autodestructius.