El fet que els gossos siguin corredors per naturalesa ha convertit aquests animals en els companys perfectes per practicar el running. Aquesta pràctica esportiva, coneguda com a 'canicross' no para de guanyar adeptes.

Un dels principals avantatges del running amb gossos és que el nostre company sempre estarà llest i amb ganes de sortir a córrer. No haurem d'insistir per sortir de casa i serà ell qui tiri de nosaltres per aixecar-nos del sofà.

Els gossos gaudeixen corrent i això es nota en la pràctica del running al seu costat. Això sí, hi ha una sèrie de races millors que altres per practicar aquesta disciplina esportiva. Per això, els gossos de caça o de pastura són els més recomanables. Hi ha altres races que per la seva fisonomia poden presentar dificultats per respirar quan corren. Entre aquests, per exemple, hi ha els 'bulldog'. També cal tenir en compte que és important deixar que el nostre gos creixi per sortir a córrer amb ell. No és aconsellable practicar running amb gossos que encara són cadells.

Idees a tenir en compte per practicar running amb gossos

1. Aconsegueix material necessari: abans de sortir a córrer amb el teu gos et caldrà un arnès ergonòmic per a l'animal i una corretja especial per aquesta pràctica. L'arnès ergonòmic permetrà a l'animal moure's amb comoditat i en total llibertat. Els collarets normals podrien produir-li lesions i per això no són recomanables a l'hora de fer running amb gossos. El mateix passa amb la corretja, que ha de ser especial. Necessitaràs una corretja més ampla del normal, més flexible i que no sigui extensible. Un altre element fonamental és la línia de tir, que és el nexe d'unió entre el gos i el corredor. Aquesta línia de tir s'enganxarà mitjançant un mosquetó amb un cinturó que portarà el corredor.

Foto: srperro.com

2. Un veterinari ha de revisar el gos: l'animal haurà de passar una revisió veterinària exhaustiva que determini que està en perfectes condicions per córrer. Amb els resultats de la mateixa, el veterinari ha de determinar quins nivells d'esforç pot suportar l'animal o quins terrenys són els més adequats perquè corri sense patir lesions.

3. Cures especials: la hidratació i la cura de les potes són els dos punts fonamentals en la cura dels gossos corredors. No és recomanable donar-los aigua durant l'entrenament. Els experts recomanen esperar que l'animal estigui en una situació de relaxació per dur a terme tant la hidratació com la nutrició. A l'hora de tenir cura de les potes dels gossos, una cura bàsic és rentar-les amb aigua tèbia i sabó. Hi ha alguns productes específics que ajuden a endurir la part inferior i que et recomanarà el teu veterinari en funció del terreny en què feu esport.

4. Entrenaments graduals: tingues paciència i segueix les indicacions que t'ofereix el teu gos. El ritme de l'entrenament ha de ser establert pels dos corredors. Us convertireu en la millor parella de running quan aconseguiu el vostre ritme perfecte. Per això, haureu d'anar entrenant de manera gradual.

5. Descans: encara que pensem que els gossos aguanten més que nosaltres corrent, estem equivocats. Els descansos de tots dos corredors en la pràctica del running han de ser els mateixos.