Saps com has d'actuar si t'ataca un gos agressiu?

Aquests senzills consells podrien marcar la diferència en una trobada amb un cànid ferotge

25.09.2016 | 11:21
Saps com has d'actuar si t'ataca un gos agressiu?

Definim moltes vegades als gossos com 'els millors amics de l'home' i per a molts no hi ha dubte que així és. Tanmateix, i per poc freqüent que pugui ser, aquests animals poden arribar a atacar-nos i posar en risc la nostra pròpia vida.

És fàcil tractar amb un amigable gosset, però no tant bregar amb un enfadat cànid que s'ha enfadat amb nosaltres. Els següents consells t'ajudaran a sortir de més d'un compromís en cas de creuar-te amb un gos enfadat.

Mantingues la tranquil·litat. Allò que "els gossos oloren la por" és més real del que sembla. Intentar fugir o entrar en pànic podria posar nerviós a l'animal, despertar el seu instint de caçador i fer que s'abalancés sobre nosaltres.

Evita els moviments bruscos. Si un gos es mostra agressiu amb nosaltres hem de quedar-nos drets i quiets. És important enganxar les extremitats superiors al cos i evitar el contacte visual directe, ja que l'animal podría interpretar-ho com un acte d'amenaça o repte.

Distreu al gos. Si no veus escapatòria possible, busca algun objecte o menjar que puguin atreure la seva atenció. Fes que l'observi i llança'l per darrere del seu cap. Això podria donar-te un valuós temps per fugir i fins i tot podria fer que el gos s'oblidés de tu.

Enfrontat a ell. Aquesta hauria de ser la teva última opció, encara que de vegades no queda més remei si l'animal no afluixa en la seva agressivitat. Si intentar apaivagar-lo o distreure'l no ha funcionat, hem d'ordenar-li a l'animal que marxi, utilitzant un to de veu ferm, dur i segur (evitant sempre el contacte visual).

Defensa't. Si tot això falla i el gos ens ataca, hem d'anar amb molt de compte, ja que els atacs de cans de mida mitjana podrien causar-nos greus ferides a fins i tot la mort, en el pitjor dels casos. Per evitar-ho has de conèixer els punts clau del teu rival. Com a últim recurs i només en cas de que ell t'ataqui de forma agressiva, si has de colpejar a un gos és convenient que ho facis amb les teves extremitats inferiors i que apuntis a la gola, al nas o a la part posterior del seu cap.

Fes servir el teu pes i la teva mida per sotmetre al perillós enemic. Empeny-lo contra el terra i intenta immobilitzar-lo. Ves molt alerta amb les urpes i el morro i estigues sempre a una distància de seguretat en la que no pugui agafar-te mentre el subjectes.

Protegeix la teva cara, coll i pit. Aquestes són les parts més vulnerables de cara a un atac caní i podem patir ferides molt greus si caiem a terra mentre som atacats per un gos. Recorda que una mossegada a la zona jugular podria ser fatal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema