La Guàrdia Civil ha rescatat 42 gossos, tres gats, un cavall, un poni i un ase que es trobaven amuntegats, sense aigua ni alimentació adequada, en una gossera il·legal a Chiclana (Cadis).

Segons ha informat avui l'institut armat, els animals han quedat sota la cura de diferents protectores d'animals locals i al propietari de la finca se li ha imputat un delicte contra la flora, la fauna i els animals domèstics.

Aquesta actuació va començar quan la Guàrdia Civil va rebre diverses denúncies de diferents administracions, associacions de protectores d'animals i veïns de la zona per un possible cas de maltractament animal que s'estaria produint en una finca del terme municipal de Chiclana de la Frontera, propietat de J.R.P.

Aquestes denúncies "han vingut a donar suport a les diferents actuacions realitzades per part dels agents", els qui portaven diversos anys denunciant els fets de forma administrativa, per la qual cosa una vegada recopilada tota la informació es va sol·licitar a la titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Chiclana una sol·licitud d'entrada i registre de la finca.

Els agents van localitzar llavors 42 gossos de diferents races i mides en un estat de total abandó, sense la més mínima instal·lació sanitària, sense aigua, sense aliments i tancats en diferents gàbies entre els seus propis excrements i alguns d'ells sense ni tan sols veure la llum.

Recolzats per agents de la Policia Local, els membres de la Guàrdia Civil van anar traient un a un els animals d'aquell lloc, comprovant que la pràctica totalitat d'ells no tenien microxip d'identificació.

A més, els van proporcionar aigua ja que els animals es trobaven deshidratats.