Són moltes les famílies que tenen un gos a casa. I són moltes les que tenen la seva mascota com a part fonamental del nucli familiar. A més, hi ha amos que permeten que els gossos dormin a la mateixa habitació, o fins i tot, al llit. Però, és dolent dormir amb ells?

Està clar que la decisió de que un gos dormi al llit dels seus amos és només d'aquests últims i més enllà de mantenir una higiene adequada en l'animal per evitar el contagi de paràsits o malalties, no té res de dolent.

Alguns metges han fet petits estudis per aclarir aquest assumpte. La Clínica Mayo dels Estats Units va monitoritzar el somni d'unes 40 persones que passaven dels 40 mentre dormien amb la seva mascota de més de 6 mesos d'edat. Segons l'estudi, la majoria dels participants es va mantenir 7,9 hores al llit, 6,8 d'elles dormint, fet que suposa una eficiència del somni d'un 81%.

La mida de cada gos, que van dormir de mitjana unes 6,9 hores, no va influir de cap manera en el somni dels seus amos. Així, la mostra va donar com a resultat que la presència del gos a l'habitació o al llit no suposava cap problema per a la salut i el somni dels seus amos.

Què cal tenir en compte abans de dormir amb l'animal?

Ha d'estar adequadament desparasitat. Els gossos, en general, surten cada dia al carrer, de manera que poden agafar puces i fins i tot paparres. Mantenir a aquests paràsits a ratlla és clau si no vols que acabin picant-te a tu o fins i tot provocant una plaga a casa teva.

El raspallat és molt important a l'hora de mantenir-ho tot net, sobretot els llençols. Raspallar-lo cada setmana és fonamental per acabar amb pèls i perquè es mantingui més polit, cosa que també influeix en el punt anterior, ja que com més pèl, més paràsits.

Netejar les potes de l'animal quan arriba del carrer també és important perquè no traspassi res als seus amos, sobretot entre els llençols.

Si vols que dormi amb tu, pots col·locar-li una manta o llençols a la seva zona per a evitar que deixi brutícia, paràsits o pèls en els teus.