L'Associació Protectora de Llebrers Galgos 112 va ser creada el 13 d'abril de 2008 a Sant Feliu de Guíxols (Girona), per un grup de persones amb una finalitat comuna: contribuir al reconeixement dels gossos llebrers, galgos i podencs, com a animals de companyia a Espanya i al món.

Està formada per un grup de persones, totes voluntàries, amb una finalitat comuna: donar a conèixer al món la realitat dels cans llebrers, llebrers i conillers, a Espanya alhora que canviem aquesta situació.

Objectius

Els Objectius de Galgos 112 són:

- Denunciar la situació d'explotació i maltractament a què són sotmesos els gossos llebrers, galgos i podencs, a tot el món i molt particularment a Espanya.

- Promoure la seva tinença com animals de companyia.

- Fomentar la tinença responsable de tot tipus d'animals de companyia així com el respecte per la natura en general.

- Col·laborar en la modificació i correcta aplicació de la normativa vigent en matèria de protecció dels animals.

- Procurar tractaments veterinaris personalitzats als animals que hagin patit aquesta situació.

- Gestionar per aquests gossos, un cop recuperats, adopcions responsables.

Galgos112 no és una botiga on s'ofereixen gossos de raça a bon preu. Galgos 112 és una associació de rescat i recuperació d'animals maltractats. El 99'9% dels gossos que passen per l'associació han viscut situacions de misèria, han estat abandonats, han passat fam, molts han patit alguna lesió física o emocional, d'aquí del seu esforç per trobar per a cadascun una família que li pugui oferir una adaptació reeixida. Per a Galgos 112 l'adopció és un acte de generositat cap a un animal necessitat que reportarà a la seva família tant o més afecte del que rebrà.

Adopció

L'adopció és una de les vessants més actives a la qual es dedica l'associació: la reinserció d'animals explotats pel món de la caça. Galgos 112 gestiona tot el procés de salvament de qualsevol dels seus llebrers des de l'inici fins a fer oficial l'adopció per part d'una família definitiva. El primer pas és que tant el futur adoptant com la seva família més propera, tinguin molt clara la intenció d'adoptar un llebrer o podenc, que es convertirà en un més de la família, i la tinença del qual suposarà unes responsabilitats que no es poden deixar de banda. Un llebrer (com un altre animal de companyia) no és una cosa que es pugui desatendre quan no ens ve de gust.

Amb cada sol·licitud d'adopció comença una cadena de treball enfocada a aconseguir una adopció reeixida. En primer lloc, algun dels voluntaris de l'associació es desplaça al domicili del sol·licitant per conèixer-lo i mirar de trobar el llebrer o podenc més adequat per a ell i la seva família. Si el sol·licitant ha mostrat preferència per algun o alguns dels seus gossos, estudien les seves possibilitats d'adaptació ràpida i exitosa. I, en cas de no ajustar-se a les seves necessitats, en busquen algun que se li sembli, atès que entenen que cadascú pugui tenir algun tipus de preferència en particular. Tot això requereix temps, dedicació, i compenetració de l'equip de persones que formen l'associació: voluntaris, col·laboradors, cases d'acollida ...

Galgos 112 és una associació d'àmbit estatal amb delegacions a Girona, Sevilla, Barcelona, Lleida, Alacant, Madrid, València, Tarragona, Castelló, Astúries, Guipúscoa, Albacete, la Rioja, Pontevedra, Jaén , la Corunya, Màlaga, Cantàbria, Lugo, Còrdova i Eivissa.

Més informació:

http://www.galgos112.es/galgos-y-podencos-en-adopcion/

info@galgos112.com