Neix un nou mecanisme perquè els gossos no pateixin pel soroll que generen els petards. La jove empresa valenciana Valway ha dissenyat Doggies, una banda antiestrès inspirada en el mètode Tellington Touch. El producte es col·loca al voltant del cos de l'animal i ajuda els cans a relaxar-se, alleuja el dolor i afavoreix la mobilitat, segons van informar en un comunicat els seus creadors.

L'equip de Valway, creada per alumnat del Grau Universitari Oficial LEINN en Lideratge emprenedor i Innovació de la Universitat de Mondragón i Florida Universitària, es va proposar solucionar el patiment que pateixen els gossos pel soroll que genera la pirotècnia en els carrers de València durant les Falles i alhora beneficiar els animals de companyia en la seva vida quotidiana. A gran part de les festes majors que se celebren arreu de Catalunya es tiren petards, així com a la festa estrella d'aquests explosius: Sant Joan.

Segons van explicar els responsables de Doggies, la pressió que exerceix la banda en col·locar-la pressionant determinats punts del seu cos transmet informació sensorial al cervell del gos i serveix com a substitut de la pressió que pot exercir un humà quan l'acaricia. Els estudiants van remarcar que quan el cervell del gos rep aquests estímuls els processa de manera inconscient i suscita sensacions mentals de calma, relax i assossec, aconseguint que se senti més segur en els seus moviments i comportament.

Hi ha estudis i investigacions que demostren que les bandes actuen sobre la pell i s'activen simultàniament els quatre tipus d'ones cerebrals que alliberen hormones que redueixen l'estrès. Així mateix, afecten els patrons habituals de tensió i la postura en estimular el sistema nerviós, que rep una nova informació i nous missatges.

Les bandes que Valway ofereix són de neoprè, transpirables, adaptables al cos del gos, elàstiques, còmodes i confortables. El producte ja es pot comprar.