A les nostres carreteres es poden veure pocs vehicles amb la planta del Jaguar XJ; una berlina premium plena de solucions innovadores que no decep a l´hora d´oferir la màxima comoditat als seus ocupants i que s´ha renovat per encarar aquest 2012. A la marca anglesa posen un especial èmfasi a l´hora de donar forma a l´estendard que lluirà les sigles XJ; de fet, aquest model va ser l'últim vehicle dissenyat per Sir William Lyons, fundador de Jaguar. En la versió actual, sorgida del llapis d´Ian Callum, director de disseny de la marca, la marca traça el camí que seguirà en el futur.

Un dels elements més destacats de l´XJ és d'alumini lleuger, que redueix notablement les xifres de consum i emissions. També les prestacions i agilitat del vehicle es beneficien d´aquest estalvi de pes derivat de l'ús de l'alumini –uns 150 quilos–, al qual també se sumen els motors més potents i eficients que han fabricat mai Jaguar. Tots els motors del Jaguar XJ estan equipats amb transmissió automàtica de sis velocitats amb control electrònic de canvis shift-by-wire a través del JaguarDrive Selector o dels comandaments instal·lats al volant.

Malgrat això, és a dins l´habitacle on es palpa la cura i la qualitat de Jaguar. L´interior amb l'estil marcadament esportiu de Jaguar. Els detalls, cromats i de color piano black, creen un atractiu contrast amb les superfícies de fusta i la pell bellament confeccionada. El model està disponible també amb intereix llarg, en el qual els passatgers de les places del darrere gaudeixen de nivells de luxe i refinament difícilment igualables. La tecnologia tampoc no hi és escassa. Una mostra d´això és l´espectacular panell d'instruments virtual d'alta definició on s´ubica el velocímetre o el compta-revolucions. També hi destaca la pantalla tàctil dual Dual-View de 8 polzades en la qual l'acompanyant pot veure la televisió mentre que el conductor visualitza les funcions del vehicle o el sistema de navegació via satèl·lit.

Retocs per al 2012

Per a aquest any, s´han introduït alguns canvis subtils, com el Confort Pack, que ara inclou seients del darrere amb regulació elèctrica de l'angle d'inclinació del suport, regulació lumbar en quatre posicions i funció de massatge o el paquet d'il·luminació que inclou enllumenat als estreps de les portes, del tancament del maleter i de les sortides d'aire davanteres i del darrere.