Els nous models S6 i S6 Avant són esportius per al dia a dia. El seu motor biturbo V8 de quatre litres de cilindrada rendeix 420 CV i proporciona 550 Nm de parell motor entre les 1.400 i les 5.200 rpm. El 4.0 TFSI respon de manera immediata, atès que el concepte de les culates (el costat d´admissió es troba a l´exterior i el costat d´escapament a l´interior) porta uns conductes de gasos curts amb pèrdues de flux mínimes. Els dos turbocompressors de doble entrada o twin scroll garanteixen un establiment del parell potent.

L´Audi S6 accelera en 4,6 segons dels 0 als 100 km/h, mentre que l´acceleració estàndard amb l´S6 Avant requereix una dècima de segon més. El consum mitjà homologat és de 9,7 litres als 100 km.

Gran part d´aquesta eficiència es deu a la gestió de cilindres de nou desenvolupament, anomenat Audi cylinder on demand, que en règim de càrrega parcial desconnecta quatre dels vuit cilindres.

Els nous models S equipen de sèrie l´S Tronic de set velocitats i la tracció integral permanent quattro, que col·labora estretament amb la gestió del parell individual per a cada roda. Si el client ho desitja, Audi pot complementar-la amb el diferencial esportiu, que distribueix activament les forces entre les rodes del darrera.

Entre l´equipament de sèrie també es troba l´adaptative air suspensions sport; aquesta suspensió pneumàtica de reglatge rígid amb amortiment regulat redueix 20 mm l´alçada de la carrosseria. El sistema de dinàmica de conducció Audi drive select integra la suspensió pneumàtica en la seva gestió, així com altres components com el diferencial esportiu i la direcció dinàmica; així doncs, el conductor pot variar el mode de funcionament d´aquests sistemes en diversos nivells.

Les llantes en format de 8,5 J x 19 munten pneumàtics de les dimensions 255/40. Els frens de disc davanters incorporen pinces de color negre amb inscripcions S6. Audi ofereix amb caràcter opcional discos ceràmics reforçats amb fibra de carboni i rodes en formats de fins a 20 polzades.

L´interior s´ha realitzat completament en color negre, tan elegant com esportiu; les escales dels instruments són de color gris, i les agulles, blanques. Les peces decoratives en òptica d´alumini, així com les motllures d´accés i els embellidors d´alumini, aporten discrets tocs d´elegància. En el nou Audi S6 i Audi S6 Avant s´inclouen de sèrie a Espanya seients esportius S amb recolzacaps integrats, climatitzador automàtic de quatre zones, el sistema de seguretat Audi presense basic i el MMI ràdio amb l´Audio Sound System.

L´oferta d´opcionals d´alta tecnologia inclou, per exemple, el head-up display, la il·luminació ambiental o els sistemes d´assistència al conductor, entre els quals també es troba l´adaptative cruise control amb funció Stop & Go i l´assistent de visió nocturna amb marcació dels vianants detectats.

Pel que fa als sistemes d´infotainment, l´Audi S6 i l´S6 Avant també se situen a l´avantguarda del seu segment. El sistema més sofisticat és el MMI touch. Les seves funcions es poden ampliar a més amb el telèfon d´automòbil Bluetooth online, que permet als acompanyants navegar lliurement per Internet a través d´un punt d´accés sense fils WLAN per al conductor descarrega en el vehicle serveis personalitzats d´Audi connect, entre ells la informació de trànsit Audi online i la nova ràdio web Audi music stream.

Els nous models S arribaran als concessionaris a principi d´aquest estiu, amb un preu orientatiu de 72.000 euros.