Inspirat en els conceptes IBE, IBL i IBX, arriba el nou León. Una tercera generació del model compacte de Seat, amb el qual la firma espanyola sembla haver posat totes les cartes damunt la taula. I és que, per primera vegada, el León es desenvoluparà entorn d'una completa gamma de carrosseries que inclourà, a més de la tradicional de 5 portes amb la qual s'incorpora al mercat, dues noves variants de 3 portes i el familiar ST.

Amb una longitud de 4,24 metres, el nou León fa uns cinc centímetres menys que l'anterior model, encara que la batalla mesura gairebé sis centímetres més. Amb tot això ha augmentat l'espai lliure dins de l'habitacle, sobretot per als passatgers dels seients del darrere, i a la zona de càrrega.

Nova imatge de marca

La forma angulosa que adopten els fars és una de les característiques del nou llenguatge de disseny de Seat. Els nous fars amb tecnologia de díodes LED integrals no requereixen manteniment i estan disponibles (de sèrie en el FR) per primera vegada en el segment dels models compactes. Aquests fars projecten una llum que no cansa la vista, i uns sensors s'encarreguen de no enlluernar els conductors que circulen en sentit contrari. Són uns elements inconfusibles en la part frontal del cotxe, juntament amb l´enllumenat diürn, que també està format per díodes LED, ja presents en molts altres vehicles actuals.

El nou León també convenç per la seva excel·lent funcionalitat ja que, en comparació de l'anterior generació, uneix un exterior més compacte amb un habitacle més espaiós. Així mateix, la qualitat dels materials i acabats fan un pas endavant i situen el León a l'avantguarda dels seus rivals.

El tauler de control té un nou i atractiu disseny, i presenta una dualitat de tons que donen la impressió que flota en l'habitacle. Molts elements demostren la gran precisió en la fabricació del León com ara les reixetes de ventilació, els controls del sistema d'aire condicionat i les formes tridimensionals d'alguns elements decoratius. Totes les superfícies són suaus al tacte i en algunes versions les insercions d'elements cromats i de pell augmenten la sensació de qualitat. En la part central del tauler de control, es troben les connexions opcionals per endollar els dispositius multimèdia (mitjançant Aux-in, USB, targeta de memòria SD i cable per a iPod) a la xarxa del vehicle. Els nivells d'acabat disponibles són els denominats Emoción, Reference, Style i FR. Així mateix, la funcionalitat i la flexibilitat són aspectes clau en el seu habitacle. Hi ha aproximadament una dotzena de buits i espais per guardar objectes a més de cinc compartiments tancats a les portes, la consola central i davant dels seients davanters.

La capacitat de càrrega del nou vehicle de la marca de Martorell és de 380 litres, exactament 39 més que la del model anterior. El suport del seient del darrere es plega amb facilitat i a partir de l'acabat Reference es pot abatre en configuració 60/40. Una vegada abatut, trobem una superfície gairebé plana per a la càrrega, que té una longitud de 1.558 mil·límetres i el volum augmenta fins a 1.210 litres de capacitat.

Potència i eficiència

La tercera generació del SEAT León ofereix una nova gamma de motors TDI i TSI, potents i eficients, que van des dels 1.2 als 2.0 litres de cilindrada. Tots ells incorporen injecció directa i turboalimentació i, si es comparen amb els seus antecessors, els consums han disminuït notablement, ja que en algun cas s´arriba fins a 22% de reducció.

De bon principi (el cotxe aterrarà el mes de gener), tots els propulsors disposaran del sistema Start%Stop: el 1.6 TDI de 105 CV, el 2.0 TDI de 150 CV i el 1.4 TSI de 122 i 140 CV. L'oferta de caixes de canvis varia en funció del motor i inclou les variants manuals de cinc o sis marxes així com la caixa DSG de doble embragatge de sis o set velocitats.