Skoda inicia la comercialització del nou Rapid a Espanya. El nou compacte de la marca arriba al nostre país oferint una gran habitabilitat, un disseny expressiu, una gran relació qualitat/preu, una elevada seguretat i motors eficients.

L´Skoda Rapid està disponible amb quatre motors de gasolina i dos dièsel, i tots compleixen la normativa Eu5. El motor d´entrada de gasolina és l´1.2 MPI tricilíndric de 75 CV (55 kW). Els altres són l´1.2 TSI de 85 CV (63 kW), l´1.2 TSI de 105 CV (77 kW) i l´1.4 TSI de 122 CV (90 kW) amb canvi automàtic. Per la seva banda, el motor dièsel 1.6 TDI té injecció directa i sistema Common Rail, a més del filtre de partícules, i està disponible amb dues potències; la bàsica de 90 CV (66 kW), prevista per a la segona meitat del 2013 i disponible opcionalment amb una caixa de canvis DSG de set velocitats, l´1.6 TDI CR més potent amb 105 CV (77 kW), a l´abast ara mateix.

Com a novetat a la gamma, el Rapid incorpora de sèrie en el motor 1.2 TSI de 105 CV el Pack Green Tec que redueix les emissions d´aquest motor per sota dels 120 g/km pel que l´impost de matriculació passa a ser del 0%. El Pack Green Tec inclou el sistema Start-Stop, pneumàtics de baixa resistència a la rodament i recuperació d´energia de frenada, combinació que permet reduir el consum. Addicionalment, als motors TSI i TDI es pot equipar opcionalment el Pack Green Tec, i arribar a reduir fins a mig litre cada 100 quilòmetres els consums del motor 1.6 TDI CR de 105 CV (77 kW).

Disponible en tres acabats -Active, Ambition i Elegance-, el nou Rapid es comercialitza a partir de 14.990 euros amb un complet equipament de sèrie. El Rapid ha aconseguit les 5 estrelles Euro NCAP, gràcies a un equipament de seguretat, des de la versió d´entrada disposa de fins a sis airbags, airbags per a conductor i passatger, airbags laterals i de cortina, ESC (ABS + ASR + MSR + EDL + HBA), dues fixacions ISOFIX en els seients del darrere, tercer recolzacaps, frens de disc al darrere (excepte motor MPI), llums antiboira davanteres i Day Light (llums diürnes). L´acabat Active no renuncia a elements funcionals i bàsics per als clients com són l´aire condicionat, els alçavidres elèctrics davanters, tancament centralitzat amb comandament a distància, la Ràdio Blues d´1 DIN amb CD + MP3 amb quatre altaveus o les llantes de 15 polzades.

Per la seva banda, l´acabat Ambition afegeix, entre altres elements, retrovisors exteriors calefactables, volant multifuncional amb control de ràdio, alçavidres elèctrics al darrere, computadora a bord, Tempomat, vidres tintats, Pack Chrome (pom del canvi, palanca del fre de mà i volant amb insercions cromades), el paquet de cuir (volant de 4 radis, pom i empunyadura del fre de mà), compartint portaulleres, recolzabraços central davanter o les catifes de sèrie.

L´acabat Elegance és el màxim de gamma en el nou Rapid, afegeix equipament sobre l´acabat Ambition com el Climatronic amb guantera refrigerada, les llantes d´aliatge DIONE de 16", Radio SWING de 2 DIN amb CD + MP3, volant multifunció amb control de ràdio i telèfon, sistema de telefonia Bluetooth, Maxi Dot i MDI (interfície de dispositius mòbils).

L´interior d´aquest model dóna continuïtat al seu llenguatge creatiu exterior amb una elegància ordenada, molt ergonòmica i altament funcional. Les quatre portes faciliten un accés fàcil per als ocupants. Tot l´interior està generosament dissenyat per proporcionar comoditat per a cinc persones. Amb 65 mm d´espai per als genolls, el Rapid es converteix en el referent de la seva categoria. El tauler amb la seva estructura horitzontal transmet gran amplitud. Els elements de control estan perfilats en crom en els acabats més alts. El volant de quatre radis incorpora també el nou logotip de la marca.

El nou Skoda Rapid pot personalitzar-se amb una àmplia oferta d´equipaments opcionals com llantes d´aliatge de fins a 17", seients esportius en dues combinacions, revestiment del terra del maleter (catifa reversible goma/tela), alarma antirobatori, ESP Plus, sistema de navegació ADMUNSEN amb pantalla tàctil de 5" o fars antiboira amb funció CORNER. Tot i les seves dimensions exteriors de 4,48 metres de longitud, 1,71 d´amplada i 1,46 d´alçada, el Rapid està entre les berlines compactes més espaioses del mercat. El maleter de 550 litres és el més gran en la seva categoria. Aquest espai extraordinari s´obté gràcies a una òptima selecció i combinació de diferents mòduls. Així, l´ampli eix del darrere i una configuració optimitzada del xassís garanteixen un excel·lent maneig i un comportament estable en revolts. A més, també permet transportar càrregues elevades (capacitat de càrrega de 535 kg, 580 kg amb l´opció de males carreteres).

L´Skoda Rapid destaca també per la seva alta seguretat activa i passiva. Els sistemes ABS i ESP són de sèrie en els països de la UE. La seva llarga distància entre eixos, el xassís precís i la rigidesa de la carrosseria, formen l´estructura necessària per a una perfecta conducció. Altres funcions com el control de la pressió dels pneumàtics, els llums antiboira amb funció de revolt o l´assistent per arrencar en pendent, destaquen l´alt nivell de seguretat del vehicle.