El nou Kia pro_cee'd és un dels cotxes més sofisticat, caracteritzat per totes les millores del seu germà de gamma, el cee'd de cinc portes, alhora que evoluciona de manera espectacular en l'aparença esportiva que tan popular va fer al seu predecessor.

El nou pro_cee'd, és el tercer membre de la família cee'dy i està disponible al mercat estatal des de principis d'abril.

Fabricat en exclusiva a la fàbrica que la marca té a Zilina (Eslovàquia), exteriorment el nou pro_cee'd presenta les mateixes novetats exteriors que la carrosseria cinc portes, amb lleugeres variacions que accentuen el seu caràcter esportiu, com són el nou disseny dels fars antiboira davanters o les òptiques del darrere, així com la graella davantera i la vista lateral.

En el nostre mercat estarà disponible en 5 colors exteriors: un sòlid (Cassa White) i quatre metal·litzats (Machine Silver, Infra Red, Techno Orange i Black Pearl).

Més llarg, més baix i estilitzat

El cotxe és més llarg i més baix que el seu predecessor cosa que li atorga un perfil més esportiu. La longitud total s'incrementa en 50 mm (fins 4.310 mm) i l'altura total s'ha reduït en 20 mm (fins a 1.430 mm), per altra banda és 10 mm menys ample (1.780 mm). Tanmateix, la distància entre eixos es manté sense canvis (2.650 mm).

Comparat amb el cee'd de cinc portes, la línia del sostre del nou pro_cee'd està rebaixada en 40 mm, el que remarca la seva esportivitat.

El seu interior, completament nou, es distingeix per un aspecte i tacte més distingit, una major qualitat percebuda, un panell de comandaments millorat i orientat al conductor. Materials tous que proporcionen un nou tacte a l'entorn dels ocupants.

Major capacitat de càrrega

Tot i tractar-se d'un 3 portes, el nou pro_cee'd compta amb unes magnífiques dimensions interiors, amb ampli espai per a les cames (1.067/894), espatlles (1.420 / 1.372) i alçada (986/939).

Malgrat que la batalla del nou pro_cee'd és la mateixa que la del model anterior, la major longitud total contribueix a que hi hagi més espai per a maletes aconseguint els 380 litres amb els seients del darrere desplegats (40 litres més que l'anterior model) i fins 1.225 litres amb els seients plegats.

Potents i eficients motors

A Espanya ,el nou pro_cee'd estarà disponible en 3 motoritzacions diferents que ofereixen potències des dels 100 fins als 135 cv. Es comercialitzaran dos motors gasolina: un 1.4 CVVT i un 1.6 GDI, que proporcionen 100 i 135 cv, respectivament, i una motorització dièsel 1.6 CRDi VGT, disponible amb dues variants de potència: 110 cv i 128 cv.

Tots els motors s'ofereixen amb transmissió manual de 6 velocitats, encara que opcionalment estarà disponible la transmissió DCT (Doble Embragatge), disponible únicament amb la motorització 1.6 GDI, que destaca principalment per les seves prestacions i nivells de consum / emissions de CO2 davant d'una transmissió automàtica convencional. Addicionalment, també es podrà optar per una transmissió automàtica de 6 velocitats disponible amb la motorització dièsel 1.6 CRDi VGT de 128 cv.

El motor dièsel més alt de la gamma - el propulsor de 1.6 litres i 128 cv, es podrà escollir amb transmissió manual de sis velocitats i accelerarà al nou pro_cee'd fins a 100 km / h en menys de 11 segons. El consum de carburant serà de només 3,8 l/100 km i tindrà unes emissions de CO2, a partir de 112 g / km gràcies a la incorporació del sistema ISG (Arrencada / Parada) per a aquest motor.

Els motors de gasolina també ofereixen una excel · lent relació entre prestacions i consum. El de major potència, el motor de 1.6 litres, té injecció directa per maximitzar la potència (135 CV) i el parell motor (164 Nm) alhora que es minimitzen el consum de carburant i les emissions. Amb aquest motor, el nou pro_cee'd accelerarà de 0 a 100 km / h en 9,9 segons, amb un consum de carburant de 6,1 l/100 km.

Conducció més suau, estable i Flex Steer

La suspensió davantera totalment independent muntada en un subxassís amb columnes telescòpiques MacPherson i la suspensió posterior multibraç aprofiten les vies més amples d'aquest nou model per a proporcionar millor tacte de conducció i major estabilitat.

El sistema de direcció de sèrie utilitza assistència elèctrica, requereix 2,85 voltes entre topalls i té un diàmetre de gir de 10,6 metres. Depenent de la versió, el nou pro_cee'd disposa del sistema Flex Steer (Ajust Assistència de la Direcció), que inclou 3 modes de funcionament: confort, normal i esportiu, el que permet al conductor variar el nivell d'assistència de la direcció i la duresa de les reaccions, per adequar-se millor a cadascuna de les condicions de circulació ia les preferències personals del conductor.

Equipament de qualitat i tecnologia

L'interior del nou pro_cee'd no desmereix el seu aspecte exterior "Premium" i també ha estat millorat.

Els controls primaris i secundaris s'agrupen en una estructura clarament adreçada al conductor fàcil d'usar i intuïtiva, l'equipament de sèrie inclourà ajust del volant en altura i profunditat, equip d'àudio, connexions per a USB, AUX i iPod, comandaments de control d'àudio al volant i ordinador de bord.

També disposarà, segons la versió, d'instrumentació millorada, pantalla TFT d'alta resolució, climatitzador bizona, un gran sostre solar panoràmic, sistema de botó d'arrencada electrònic amb clau intel · ligent, control de creuer amb limitador de velocitat, navegador amb càmera d'assistència al estacionament, etc ...

Així mateix el model podrà disposar, depenent del seu acabat, de llums de circulació diürna amb tecnologia LED, òptiques d'il · luminació fixa automàtica en gir i fars de xenó direccionals.

Per facilitar les maniobres d'aparcament pot incorporar el Sistema Automàtic d'Assistència al Estacionament, que consisteix en sensors frontals, laterals i del darrere i un ordinador de bord que controla automàticament la direcció per realitzar amb seguretat maniobres d'aparcament en línia. El conductor segueix tenint el control de l'accelerador i del fre.

Elements de Seguretat

Per Kia la seguretat és una prioritat, per això el nou pro_cee'd incorpora avançades tecnologies de seguretat activa i passiva per garantir la màxima protecció dels seus ocupants i altres usuaris de les vies.

Equipa de sèrie elements de seguretat com 6 coixins de seguretat (frontals, laterals i de cortina), ABS, EBD, BAS, ESP (Programa Electrònic d'Estabilitat), VSM (Sistema de Gestió d'Estabilitat), HAC (Sistema d'ajuda d'arrencada en pendent ), ESS (Activació parpelleig llums de fre en cas de frenada d'emergència).

A més en algunes versions, pot incorporar elements com el Sistema de control de pressió dels pneumàtics o el Sistema d'assistència de manteniment de carril.

Preus Kia pro_cee'd

Pel que fa als preus, el nou kia pro_cee'd, és 450 € més barat que la carrosseria 5 portes, i està disponible a Espanya a partir de 10.900 € (accions promocionals i Pla PIVE inclòs).