Seat no ha pogut escapar-se de l'autèntica febre crossover que afecta la indústria de l'automòbil. Una tendència que ha aconseguit convertir una bona part de turismes tradicionals en autèntics devoradors de quilòmetres fora de l'asfalt. Es tracta del nou León X-Perience, un model basat en la carrosseria familiar ST, amb la qual comparteix gairebé tots els seus elements.

El nou integrant de la família del compacte incorpora tracció a les quatre rodes d'última generació i un estil aventurer inconfusible, i combina un exclusiu disseny i la tecnologia més avançada amb una gran funcionalitat i versatilitat.

Una excel·lent base a la qual afegeix el nou sistema Haldex de cinquena generació -que consisteix en un embragatge de discs múltiples amb accionament hidràulic i control electrònic, suspensió a prova de tot tipus de terreny i una altura lliure al terra de 27 mm més respecte a la versió de la qual deriva. No obstant això, el juny del 2015 arribarà una variant amb tracció a les rodes davanteres.

Quatre versions

La gamma de motors està composta per tres propulsors dièsel -1.6 TDI CR de 110 cv; 2.0 TDI CR de 150 cv; i 2.0 TDI CR de 184 cv, aquest últim amb canvi automàtic DSG- i un de gasolina, el motor 1.8 TSI de 180 cv, també amb canvi DSG, que destaquen pel seu dinamisme, rendiment i eficiència.

Així mateix, el León X-Perience també disposa de sistemes d'assistència al conductor d'última generació com el control dinàmic EDS (bloqueig electrònic del diferencial en els dos eixos), XDS (diferencial de lliscament limitat per a més tracció en revolt), ESC (programa electrònic d'estabilitat) i el fre multicol.lisió.

La xarxa de concessionaris Seat admet comandes d'aquesta nova gamma León X-Perience, les primeres unitats del qual arribaran el desembre.

Seat NaviSystem High

Com a novetat, el León X-Perience pot incorporar el Seat Navi System High, el nou sistema topall de gamma pel que fa a informació i entreteniment. Presenta una pantalla tàctil de 6,5 polzades amb una resolució de 800 per 480 píxels i gran quantitat de funcions noves: es poden connectar diversos telèfons per Bluetooth, gestiona diversos perfils d'usuari i permet llegir i escriure missatges de text. El navegador mostra imatges detallades en 3D, suggereix rutes alternatives i indica la ruta més directa a la benzinera més pròxima si el nivell de combustible és baix. També disposa d'ordres de veu optimitzades per a les funcions de ràdio, telèfon i navegador.