Sabó, contra el baf

Un bon remei casolà per evitar que s'enteli el parabrisa pels canvis de temperatura bruscs és netejar-lo per dins i per fora ... i, a continuació, fregar la cara interior amb una pastilla de sabó embolicada en un drap fi.

La caixa d'un CD per treure gel del parabrisa

Si el teu cotxe de dia queda cobert de gel, pots retirar el que hi ha a la plataforma usant el cant d'una caixa d'un CD o qualsevol targeta de plàstic.

Socors, se m'ha congelat el pany

Si no tens comandament a distància per obrir el cotxe i el pany s'ha congelat, una solució pot ser escalfar la part metàl·lica de la clau amb un encenedor i introduir-la, a poc a poc, al pany. Així, s'anirà descongelant i podràs obrir el vehicle.

Fabrica el teu propi líquid eixugaparabrises

És molt fàcil. Agafa una garrafa de cinc litres, afegeix mig got d'alcohol, cinc gotetes de rentavaixelles -com menys dens, millor- i la resta omple'l d'aigua.

Bosses de plàstic per tapar una finestra trencada

Hem tingut un contratemps i s'ha trencat el vidre d'una finestra. Una solució provisional per sortir del pas pot ser utilitzar una bossa de plàstic de grans dimensions i tapar la finestra enganxant-la amb cinta americana al marc de la porta.

Un tornavís per subjectar el vidre

Si se't trenca l'alçavidres, la finestreta pot baixar sola i no aconseguiràs tornar-la a fer pujar i que s'aguanti aixecada. Una solució provisional perquè es quedi tancada és utilitzar un tornavís. Com? Apuja el vidre, a poc a poc amb les dues mans i, a continuació, col·loca la punta del tornavís en el buit que hi ha entre el vidre i el revestiment de la porta fent una falca. Així impediràs que caigui.

Assecador de cabell per treure els adhesius del vidre

Si al parabrisa tens adhesius de la ITV o de qualsevol altre tipus, et resultarà complicat treure'ls sense que deixin marca. El més efectiu és aplicar molta calor sobre l'adhesiu utilitzant un assecador de cabell, així la cola s'estovarà i el podràs retirar sense problemes. També pots fregar les marques a la zona de vidre amb un drap mullat en alcohol.

Esmalt d'ungles transparent ... per frenar les esquerdes del parabrises

Si el teu parabrisa té un petit cop, pots evitar que empitjori aplicant diverses capes d'esmalt d'ungles transparent sobre la superfície de l'impacte.

Mirall de bany ... convertit en retrovisor d'emergència

Si se't trenca el retrovisor i no aconsegueixes que te'l canviïn ràpidament -pot ser que el teu taller no tingui aquest tipus peça en estoc i calgui demanar-la - pots fixar un petit mirall de bany amb cinta adhesiva a les restes del retrovisor. No serà el mirall perfecte ... però et servirà per circular, sempre amb cautela.

Un cargol per arreglar una punxada

Atenció: això és molt perillós, no ho recomanem. Si punxes una roda i no pots canviar-la o no tens la de recanvi ni kit reparapunxades, hi ha una solució d'emergència que et permetrà arribar fins al taller més proper. Primer, comprova la mida de la punxada, elevant el cotxe amb el gat i localitzant el forat. Si es tracta d'un tall o si es troba en el flanc del pneumàtic, no té solució i has de trucar a la grua ... No obstant això, si és un petit forat, pots introduir-hi un cargol prou ample perquè no surti aire. Després, infla el pneumàtic en una gasolinera propera i acudeix al taller més proper. Això sí, recorda que és una solució provisional: circula amb molta precaució i la menor velocitat possible.

Fixa els paquets amb velcro

Si portes les maletes sense fixar poden moure's i obrir-se al xocar contra els costats del maleter ... i, a més, en cas d'impacte podrien sortir disparades i colpejar amb força el suport dels seients del darrere. Per fixar-les al maleter pots utilitzar cinta de velcro -si no en tens a casa, a merceries la venen per un euro el metro-. Alerta, si vas molt ràpid ... es deixarà anar.

Un llençol, per protegir el cotxe

Si guardes el cotxe al garatge de casa teva i no ho faràs servir durant un llarg període de temps, cobreix-lo amb un llençol per protegir-lo de la pols. Si el deixes aparcat al carrer, aposta per una lona de plàstic -disponible en botigues de càmping, ja que s'usen com a sòl per a les botigues d'acampada, des de 10 euros.

Alcohol, per netejar les escombretes

Cada sis mesos, frega el llavi de l'escombreta amb un drap impregnat en alcohol per treure-li la brutícia ... així duplicaràs la seva vida útil -sol ser d'un any-.

Betum, per als para-xocs

El betum que s'empra per a les sabates, et permetrà deixar els plàstics negres de la carrosseria -motllures, para-xocs ...- com nous. Només cal repassar amb un drap. Utilitza productes de neteja que tinguis a casa.

Pintaungles ...

En cotxes vermells, negres, blancs ... el pintaungles del seu color és molt eficaç pel reparar petites esgarrapades -un pot et costarà uns 2 euros.

WD40 ... per a gairebé tot

A casa, aquest oli lubricant serveix per greixar les frontisses de les portes, afluixar cargols, suavitzar el funcionament de qualsevol aparell mecànic ... Al cotxe, val per treure els insectes de la carrosseria, greixar les frontisses de les portes i els engranatges de seients i panys, netejar taques de quitrà de la matrícula, evitar la corrosió dels cables de les bugies ... pots trobar els seus milers d'aplicacions en www.wd40.es. Un pot de 250 ml costa 3,95 euros.

Film de cuina per protegir els seients davanters

Si portes els teus fills asseguts darrere i solen tacar el respatller dels seients davanters amb les sabates, pots evitar cobrint-lo amb film transparent del que s'usa a la cuina per embolicar aliments. El rotllo de 20 m costa uns 6 euros. No fa malbé la tapisseria.

Perfuma l'habitacle

Les fulles d'eucaliptus són perfectes per ambientar l'interior del cotxe. Col·loca un bon grapat al cendrer o en algun recipient.

Cafè contra la mala olor ...

Si el teu cotxe fa pudor per dins -provocat, per exemple, pel tabac-, pots eliminar-lo deixant dins del vehicle un recipient amb cafè en pols quan estigui aparcat. Pots repetir aquesta operació tres o quatre dies, fins tenir perfumartl'interior, ja que el cafè neutralitza les males olors i dóna una aroma agradable. No ho facis si ets al·lèrgic.

Arròs contra la humitat

Per eliminar-la, igual que en el cas del cafè, amb el cotxe aparcat, pots posar a terra diversos recipients amb una mica d'arròs. Repeteix aquesta operació diversos dies. Comprovaràs que l'arròs absorbeix la humitat en pocs dies.

Paper absorbent

Resulta molt útil per retirar la major part de taques en un primer moment. Costa 0,40 €.

Esponja

Una vegada mullada en aigua i sabó líquid, et servirà per netejar amb facilitat qualsevol taca. Les tens des de només 1 euro.

Sabó líquid

Si pot ser neutre -com el de mans-. En la majoria de les taques, només cal utilitzar l'esponja impregnada amb una mica de sabó i fregar suaument. Preu: 3 €.

Brides de plàstic

Resoldràs imprevistos. Si, per exemple, et cau la matrícula, podràs lligar-la de forma provisional. Hi ha paquets de 100 brides a partir de 2 €.

Cinta americana

Útil per subjectar temporalment peces que es deixen anar -per exemple, una motllura-, recobrir un maneguet que perd aigua ... Però, atenció, no funciona bé amb maneguets d'oli i no és recomanable per segellar els de combustible ja que el gasoil o la gasolina dissolen el material adhesiu de la cinta.

Netejavidres

El de casa és perfecte per netejar també els vidres del cotxe. N'hi ha per 1,5 euros. I el millor és fregar-los amb paper de diari.

FONT: Autofàcil