El 67,7% dels conductors creu que la nova mesura anunciada per la Direcció General de Trànsit (DGT), per la qual s'avisarà dels radars fixos i mòbils, ajudarà a millorar la seguretat viària, segons una enquesta d'AutoScout24

D'acord amb la mostra -realitzada per la consultora europea a la seva pàgina de Facebook, en què diu que compta amb més de 60.000 seguidors- "a poc a poc" els conductors s'han anats conscienciat de la necessitat de complir amb els límits de velocitat .

El 67,6% dels enquestats assegura que les campanyes de la DGT i els radars els han ajudat a no superar els límits de velocitat.

Pel 64,7%, les decisions preses per la DGT tindran un efecte positiu en la manera de conduir, sobretot en carreteres convencionals, que són les que més accidents de trànsit suporten.

Per contra, el 29,4% creu que són insuficients ja que el ferm no està ben conservat, mentre que el 5,9% creu que calen més radars.

Set de cada deu enquestats per la consultora europea afirma que compleix els senyals de velocitat i el 17,6% que circula per sobre de la velocitat recomanada, però sense arribar a sobrepassar els límits que fan saltar els radars.

El 11,8% admet que condueix per sobre de la velocitat permesa i sol frena davant la presència d'un radar.