El mercat del vehicle usat és tota una aventura tant per al comprador com per al venedor. En aquest últim cas, si vols que el teu cotxe es vengui per un preu raonable pot seguir una sèrie de consells que et permetran augmentar el seu valor en més de 1.500 euros.

Un dels problemes més grans a l'hora vendre un cotxe usat és la seva depreciació monetària. Però segons el Car Care Council nord-americà, seguint una sèrie de consells útils i que no porten massa temps, podries augmentar el valor del teu cotxe fins a 1.600 euros; i com diem, simplement seguint una sèrie de consells que, en molts casos, són de sentit comú.

Aquí te'ls deixem:

Reemplaça els eixugaparabrises: A no ser que els hagis col·locat fa relativament poc, reemplaçar les escombretes és una tasca senzilla i molt barata.

Neteja el motor: Sotmet al teu motor a una profunda neteja, tindràs més possibilitats de vendre el cotxe que si ho tens ple de pols o fulles.

Comprova la pressió de les rodes: Els compradors són ??molt meticulosos en aquest sentit i et poden arribar a oferir fins a 500 euros menys del valor total si creuen que les rodes estan en mal estat. Si estan desgastades, compra unes noves, no cal que siguin de primera marca.

Omple tots els líquids: Comprovar els nivells de l'oli, l'anticongelant, l'aigua o el eixugaparabrises, podràs aconseguir que el futur comprador pensi que s'està portant un cotxe completament nou.

Neteja i encera el cotxe: Si la carrosseria sembla desgastada, no en tindras prou amb una simple neteja en una màquina automàtica sinó que serà necessari realitzar una tasca més exhaustiva com posar-li cera, tasca que t'estalviarà haver de portar-lo a un taller a que et el pintin.

Substitueix els llums per unes noves: Uns fars bruts poden donar un aspecte més vell i descuidat al teu cotxe. I si una de les llums no funciona, substitueix-ja que el cost de la reparació serà menor que la devaluació del cotxe en una operació de compra-venda.

Comprova que tot funciona al tauler de control: Fins i tot si és una minúcia. Comprova que s'encenen tots els llums del quadre de rellotges.

Neteja l'interior: Una neteja de l'habitacle és igual o més important que la neteja exterior. Passa l'aspiradora tant per les catifes com pels seients i elimina tot rastre de brutícia perquè el teu cotxe doni la sensació de impol·lut.

Abrillanta les llantes: En els centres comercials comptes amb multitud de productes que aconsegueixen que els teus llantes semblin completament noves. Neteja-a fons i el comprador quedarà entusiasmat.

Comprova els frens: Si és necessari i estan molt desgastats, canvia els frens, tret que estiguis venent un cotxe de luxe amb uns frens excessivament cars.

Tingues preparada tota la documentació: En tenir tots els papers a mà, fins i tot amb còpia, estaràs enviat un missatge de confiança al futur comprador.

Deixa-ho en mans d'un expert: Si el cotxe necessita una sèrie de reparacions més costoses com l'arranjament del parabrisa o el canvi d'alguna peça del motor, porta'l a un taller de confiança perquè et faci els pertinents arranjaments. A més, si el teu cotxe té un valor superior als 30.000 euros, no ho dubtis, deixa-ho en mans d'un expert.

Sigues honest: Si no has tingut cap accident, si només ha estat conduït per una persona, si ningú ha fumat mai dins ... Com més informació des, més segur se sentirà el futur comprador.

Com menys quilòmetres, més diners: Un cotxe amb, per exemple, 79.900 quilòmetres tindrà un valor de mercat proper als 180 euros de més que un vehicle amb 80.100 quilòmetres.