Les turbo rotondes van entrant a l'Estat amb l'objectiu de millorar la circulació i és que gràcies a la seva estructura eviten accidents per impactes laterals i és el propi carril el que ens guia cap a la sortida.

Foto: Ajuntament de Santander

Fa pocs dies van inaugurar Santander una turbo rotonda que ja s'ha convertit en un espectacle públic; aquest element urbà tan modern crea confusió i desconcert en aquells ciutadans que encara no s'han enfrontat a una turbo rotonda.

La filosofia és senzilla: si es vol sortir a la primera o segona sortida, s'ha de circular pel carril exterior. I si es vol prendre la tercera, quarta o cinquena sortida s'ha de circular pel carril interior. La decisió s'ha de prendre abans de circular per la rotonda ja que un cop dins, les línies contínues impedeixen canviar del carril.

Aquesta és la teoria perquè a la pràctica molts conductors no saben com s'ha d'utilitzar i es desplacen d'un carril a un altre trepitjant la ratlla contínua. La turbo rotonda ha de permetre anar més ràpid i evitar accidents, però per ara només proporciona diversió als que contemplen l'espectacle des de fora.