L´estiu, amb la intensitat del sol, castiga tremendament la pintura del cotxe, però el fred no és menys nociu per a la carrosseria del vehicle, per la qual cosa també és molt important saber com protegir-la a la tardor i a l´hivern.

Cal anar amb compte amb la humitat. Encara que pugui semblar poc perillosa, aquesta gran enemiga de la pintura treballa des de dins de la carrosseria com una gran font de corrosió. Si la superfície de l'automòbil presenta ratllades, bonys o altres defectes que deixen desprotegida la carrosseria, per petits que siguin, es corre el risc que la humitat de la tardor i l´hivern agreugin el problema.

Els experts en xapa i pintura, CertifiedFirst, també aconsellen retirar les fulles seques dels arbres, ja que poden ser també un focus de corrosió. Cal no deixar que s'acumulin sobre el vehicle i cal retirar-les abans que s'assequin i puguin quedar literalment enganxades a la pintura. Per evitar el problema és aconsellable no aparcar sota un arbre, especialment a la tardor.

Quan plou també cal rentar el cotxe. Primer perquè l´aigua arrossega i deixa en la carrosseria moltes impureses, i segon perquè si se circula darrere d'un vehicle pesat, les seves rodes llancen juntament amb l´aigua greix, fang i pedres, que poden danyar la pintura. Per rentar el cotxe cal usar productes adequats i, si és possible, fer-ho a mà. Si es fa amb sistemes d'alta pressió, cal mantenir les distàncies i no dirigir el doll sobre les juntes de la carrosseria, preses d'aire o possibles defectes de la pintura.