La Policia Local d'Oviedo va detenir aquest dimecres un home, de 41 anys i nacionalitat moldava, per posar a conduir el seu cotxe a un menor de deu anys per evitar donar positiu per alcoholèmia. L'home, MP, va ser detingut com a autor i inductor d'un delicte contra la seguretat viària per permetre a un menor de 10 anys conduir el seu cotxe.

Els fets van passar a les 23:30 hores d'ahir, al barri de la Corredoria de la capital asturiana. Un agent fora de servei de la Policia Nacional, destinat a Madrid, s'adona que el cotxe que el precedeix no té posats els llums i circula amb excessiva lentitud. L'oficial procedeix llavors a donar-li ràfegues perquè corregeixi la situació, però el conductor del vehicle manté la seva conducció erràtica. En veure que no corregeix el seu comportament, l'agent es posa en paral·lel i s'adona que el conductor del cotxe és un menor acompanyat, al seient del copilot, per un adult.

L'agent, per tant, procedeix a identificar-se com policia nacional, els dóna l'alt i dóna avís a la Policia Local. Un cop es personen en el lloc dels fets els agents locals, comproven que l'adult no disposa de carnet de conduir i presenta símptomes d'embriaguesa, per la qual cosa procedeixen a aturar-lo. Ja a comissaria, li realitzen les proves d'alcoholèmia, que donen com a resultat una taxa de 0,99 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, el que quadruplica la taxa permesa. El vehicle és immobilitzat i traslladat al Parc de la Grua.

Preguntat per la seva relació amb el menor, l'imputat assenyala que és el seu fillol. Els agents localitzen al pare del menor i l'hi lliuren.

El detingut passarà a disposició judicial en les pròximes hores acusat d'un delicte contra la seguretat viària.