La connectivitat és un dels aspectes més destacats d´aquest model, ja que el sistema modular d´infoentreteniment MIB II permet al Tiguan connectar-se amb iOS i Android a través del sistema App-Connect. A més, a través de la app Media Control, s'ofereix la possibilitat de connectar tauletes amb el sistema de infoentreteniment. A tot això s'afegeixen els serveis de Car-Net, que proporciona informació actualitzada sobre l'estat del trànsit, accidents, places d'aparcament o un informe de l'estat del vehicle.

Un habitacle renovat

L'alt nivell d'equipament és una altra de les grans virtuts amb les quals el nou Tiguan vol posicionar-se al lloc més alt del seu segment. En el terreny de la seguretat, destaca la utilització de tecnologies com el sistema de frenada anticol·lisions múltiples, el Dynamic Light Assist, el sistema de frenada d'emergència en ciutat, el detector de fatiga o el control de creuer adaptatiu (ACC) amb Front Assist, Side Assist i Lane Assist. A més, l'assistent d'aparcament anterior i posterior, així com l´Area View, ajuden en gran manera el conductor en les seves maniobres amb el vehicle. No obstant això, les tecnologies de seguretat del nou Tiguan no només beneficien els ocupants del vehicle, ja que l'innovador capó actiu que incorpora aquest nou model redueix les possibles lesions de vianants i ciclistes en cas de col·lisió. Quan el capó entra en contacte amb un vianant, s'eleva 60 mm de manera que augmenta la distància amb el part dura del motor i redueix el risc de lesions greus.

En termes d´infoentreteniment, la versió Edition del Tiguan inclou en el paquet de llançament la ràdio CD Composition Media amb pantalla tàctil de 8 polzades, mentre que els acabats Advance i Sport incorporen el sistema de radionavegació Discover Media, també amb pantalla tàctil de 8 polzades. Tots els sistemes formen part del sistema modular d´infoentreteniment de la segona generació MIB II.

Motors de nova generació

El confort del nou Tiguan també aconsegueix un nivell superior gràcies al climatitzador automàtic de tres zones, els redissenyats seients amb opció Smart Comfort Seats (els seients davanters es desplacen automàticament cap avall i cap enrere quan s´atura el motor per facilitar l'accés i el descens), el sostre panoràmic elèctric corredís i abatible amb cortina parasol interior (cobreix al davant i al darrere) i la direcció progressiva. El nou Tiguan també està equipat amb l'innovador dispositiu Head-Up Display, una pantalla que projecta en el camp visual del conductor la informació més rellevant, com la velocitat del vehicle, les indicacions dels sistemes d'assistència o els límits de velocitat en cada tram. Tot això, es combina en un habitacle ergonòmic i intuïtiu, amb un òptim aprofitament de l'espai interior i una gran capacitat de maleter, a més d'una silueta impactant i única.

Motors de nova generació

Les possibilitats d'individualització del Tiguan augmenten amb les múltiples, potents i eficaces opcions de propulsió, amb un total de set motors nous. El turbocompressor, la injecció directa i els sistemes Start/Stop i de recuperació de l'energia de frenada són elements estàndard per a aquest model i per a tots els vehicles de Volkswagen en el segment SUV.

Els tres motors de gasolina TSI tenen potències de 125, 150 i 180 CV, mentre que els quatre propulsors dièsel generen 115, 150, 190 i 240 CV.

El nou Volkswagen Tiguan es llança a un preu de 29.560 euros (preu de llista del Tiguan Edition 2.0 TDI 150CV BMT manual sis velocitats).