La tradició de Volvo al segment dels vehicles Station Wagon es remunta a fa més de 60 anys amb el llançament del Duett, i avui arriba a la seva màxima expressió amb el V90. Un model que destaca pel seu disseny, tecnologia, materials i acabats. És la versió familiar del S90, i el tercer vehicle de l'avançada sèrie 90 de la firma escandinava, al costat del XC90, amb els quals comparteix la plataforma d'arquitectura escalable de productes (SPA), un sistema totalment modular que s'ha obert a Volvo 1 ampli ventall d'oportunitats de disseny, construcció i equipament.

Mesura 4,94 metres de longitud, pel que és lleugerament més curt que el S90 (4,96 metres) el que no està renyit amb la funcionalitat que ha de brindar un bon familiar, ja que a més d'una excepcional habitabilitat i una qualitat de vida a bord envejable, alberga un maleter de res menys que 560 litres, ampliables a 1.526 si s'abaten els respatller dels seients del darrere. Per accedir a aquest espai s'utilitza una gran porta d'accionament automàtic que en obrir-se desplaça la cortineta cobreix equipatge per facilitar la maniobra de càrrega. A més, el maleter gaudeix d'un doble fons al qual també és molt fàcil accedir, ja que el pis es subjecta amb un amortidor hidràulic per no haver de sostenir-mentre s'introdueix la càrrega.

De la mateixa manera, aquesta versió familiar del S90 en la qual el maleter cobra especial importància, disposa d'ancoratges en aquest espai perquè la càrrega quedi ben subjecta, el que eleva la seguretat.

El V90 es pot adquirir des d'uns 52.000 euros en la versió més accessible, mentre que la més exclusiva eleva el seu preu fins a aproximadament 75.000 euros. El cost varia en funció del nivell d'equipament i motoritzacions, podent escollir entre propulsors gasolina, dièsel i una avançada versió híbrida endollable que arribarà més endavant. Els motors gasolina reben la denominació comercial «T» i són el T5, de 254 cv i el T6, de 320 cv. Els dièsel o «D», són el D4 de 190 cv el D5 de 235 cv. La versió híbrida endollable, anomenada T8 Twin cerca, tindrà 408 cavalls de potència i una autonomia aproximada de 50 quilòmetres en manera elèctrica, de manera que els seus consums i emissions es reduiran dràsticament malgrat les seves elevades prestacions.

Com tots els Volvo, el V90 fa gala d'una avançada tecnologia, entre la qual destaca el sistema de conducció semiautònoma Pilot Assist i el pack de seguretat més avantguardista del mercat, amb el sistema de detecció d'animals de grans dimensions i el sistema de protecció en cas de sortida de la calçada, sense oblidar una connectivitat de primera classe, inclosa la integració de smartphones mitjançant Apple CarPlay.