El projecte europeu Life MinAqua, liderat des de 2012 per la Fundació Ramon Noguera de Girona, demostra una vegada conclòs després de quatre anys de desenvolupament que es pot estalviar un 25 per cent d'aigua en el rentat de vehicles mitjançant detergents innovadors i tractament d'aigües residuals de forma natural.

Segons informen des d'aquesta fundació, especialitzada en la creació de llocs de treball dirigit a persones amb discapacitat i que gestiona un túnel de rentat en la localitat gironina de Bescanó, el treball realitzat confirma la possibilitat de reduir la despesa d'aigua en aquest tipus d'instal·lacions.

Una de les claus de l'estalvi és l'ús de nous detergents i ceres més sostenibles, amb millor resultat biodegradable i una toxicitat pràcticament nul·la.

Un altre punt fort és el que té a veure amb el tractament de les aigües residuals, que es pot realitzar en les mateixes instal·lacions de rentat de cotxes.

Life MinAqua és un projecte europeu cofinançat pel programa Life de la Unió Europea, que té com propòsit principal obtenir una solució tècnica i ambiental que permeti minimitzar el consum d'aigua de xarxa utilitzada en els túnels de rentat de vehicles i reduir el volum i la càrrega contaminant de l'aigua residual.

El pressupost d'aquests treballs ha estat de 1.288.377 euros, dels quals 626.859 han estat aportats per la Comissió Europea.