Gairebé dos milions de vehicles dièsel superen el límit d'emissions

L'associació ha realitzat assajos en 230 models dièsel de diferents marques i conclou que cap marca compleix amb els límits

19.09.2016 | 16:15
Gairebé dos milions de vehicles dièsel superen el límit d'emissions
Gairebé dos milions de vehicles dièsel superen el límit d'emissions

Gairebé dos milions de vehicles dièsel, en concret 1,9 milions, superen el límit d'emissions a Espanya, segons un estudi de l'associació europea Transport and Environment (T & A, per les sigles en anglès) , de la qual formen part mig centenar d'organitzacions ecologistes i defensores del transport sostenible.

L'informe, que s'ha elaborat amb motiu del primer aniversari del "Cas Volkswagen", assenyala que a Europa circulen per les carreteres 29 milions de cotxes i furgonetes dièsel comercialitzats entre 2011 i 2015 que superen els límits establerts per la normativa comunitària Euro 5 ( des del 2009 a 2015) i Euro 6 (en vigor).

L'associació ha realitzat assajos en 230 models dièsel de diferents marques i conclou que cap marca compleix amb els límits de contaminació de l'aire establerts per Euro 6 si els controls es realitzen en situacions de conducció real.

L'informe destaca que en l'actualitat Volkswagen ven els vehicles dièsel Euro 6 menys contaminants.

El major nombre de vehicles que excedeixen els límits contaminants es troben a França (5,5 milions), seguit d'Alemanya (5,3), Regne Unit (4,3), Itàlia (3,1), Espanya (1,9 ) i Bèlgica (1,4).

De les 50 organitzacions que formen part de T & A dues són espanyoles: Ecologistes en Acció i l'Associació per a la Promoció del Transport Públic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Motor

Trucs per estalviar al volant

Trucs per estalviar al volant

Canviant alguns hàbits en la conducció aconseguiràs reduir la despesa del combustible i allargar...

Operació Impala

Operació Impala

Corria l'any 1962 quan cinc aventurers van planejar travessar el continent africà per promocionar...

Enllaços recomanats: Premis cinema