El restaurant garbet, situat a Colera, va néixer l'any 1948 com un xiringuito de canya, que després de quedar gairebé destruït per la tramuntana, es va transformar en un restaurant amb taules a primera línia de mar. Es tracta d'un negoci familiar que va néixer de la mà d'un pescador que cuinava suquets de peix per ell en una barca, però es va trobar que quan la gent el provava lloava el seu plat. Així va ser com va néixer el restaurant, que actualment regenten la filla i els néts del pescador.
Restaurant Garbet
El xiringuito Cala Jóncols està ubicat en un entorn privilegiat, enmig del Parc Natural del Cap de Creus. Gairebé integrat en el paisatge natural, entre vinyes, oliveres i ametllers –productes de producció pròpia que també s'integren en la oferta gastronòmica- el xiringuito ofereix un oasis de pau en una ubicació idíl·lica. Els productes de Km0 convergeixen amb una àmplia zona de chill-out en un paradís amagat. Durant els mesos de juliol i agost, cada divendres i dissabte a la nit ofereix sessions de concerts a la fresca.
Xiringuito Cala Jóncols
Toc al mar (Aiguablava, Begur), és un dels xiringuitos en auge de la Costa Brava. Situat en una de les cales amb més encant del litoral gironí, el restaurant està ubicat en una antiga barraca de pescadors i continua mantenint-se fidel als seus orígens. Des de la seva fundació l'any 2011, el seu equip aposta per una cuina basada en el producte de proximitat, com orades, pagres, corballs, escòrpores, llagostes vermelles del cap de Begur o els arrossos. La seva especialitat: els peixos cuinats sobre brases d'alzina.
Toc al mar
El mar i vent by Javier de las Muelas, situat a Aiguablava (Begur), ofereix una àmplia oferta en cocteleria dissenyada per un dels millors coctelers d'àmbit nacional. Es tracta de Javier de las Muelas, qui ha ideat la vintena de còctels que ofereix el local. Es tracta d'un menú de còctels basats en sabors i textures inspirades en el paisatge i en l'entorn natural d'Aiguablava. Ubicat en un entorn emblemàtic, en una de les cales estrella de la Costa Brava, el local ofereix còctels amb el segell Javier de las Muelas.
Mar i vent by Javier de las Muelas
El beach bar gambo, situat a la platja del Portitxol de Sant Martí d'Empúries, celebra enguany el seu desè aniversari. El xiringuito ofereix una àmplia oferta de música en directe, sessions de DJ i una gran varietat de còctels, gintònics, mojitos i caipirinhes. Situat en una localització màgica, en una de les platjes amb més encant del litoral gironí, el xiringuito té espais dinàmics on també es pot degustar la seva selecció d'entrepans especials i amanides fresques
Rosana Vidal
El xiringuito Che de Sant Pere Pescador, va ser creat i dissenyat per un dissenyador de joies alemany. Fabricat a mà amb fusta tropical, té 120 metres quadrats, on cada dissabte al vespre es pot gaudir de música en directe i es poden degustar una selecció de tapes acompanyades d'una copa quan cau la nit. Ubicat a la platja de Sant Pere Pescador, el xiringuito va néixer l'any 2001 i ja s'ha consolidat com un local de referència de l'oci nocturn empordanès.