Aquest Nadal arriba amb tres tendències ben marcades pel que fa a la decoració de les llars i les taules. Es trenca definitivament amb el minimalisme dels anys de crisi i la moda imperant tendeix al barroc, és a dir, a l'ús d'elements decoratius molt carregats d'ornaments.

Avets, corones i centres de taula trencadors dominaran aquestes festes. Així es va desprendre de la presentació de les últimes tendències en decoració per Nadal que va tenir lloc a Mercabarna-flor, davant d'uns 2.000 floristes i decoradors de tot Espanya, en la XXXIV edició de les seves Mercademostracions.

La tendència més trencadora és la denominada en el sector com a Barroc cool, molt diferent respecte a la decoració nadalenca tradicional. Així, els arbres de Nadal, les corones i els centres de taula, típics d'aquestes festes, es decoren amb multitud d'ornaments blancs trencats o translúcids i grisos, combinats amb colors metàl·lics o daurats mats; o bé amb ornaments de colors àcids, fúcsies, taronges, vermellosos i llimes.

L'estil Rústic és una altra de les tendències que es portaran aquest Nadal. Destaca per la utilització de materials naturals, com trons de fusta, verds naturals, pinyes, colors terra i granats, cintes de quadres, tot amb tocs vintage.

Enguany, també impera l'estil més luxós en què els reis són el color daurat, el vellut, el vidre, els canelobres antics i tots els ornaments que donin un aire d'opulència.