Més de 3.000 persones opten a Espanya per l'intercanvi de cases per passar les vacances, amb un estalvi econòmic de fins al 60% sobre el turisme tradicional, segons el portal IntercambioCasas.com , que situa el mercat espanyol en el tercer lloc mundial , en representar un 10 % dels socis.

En un comunicat , l'agència d'intercanvi en línia assegura que un 20 % dels seus clients s'han decantat per aquesta opció per passar la Setmana Santa , segons Violeta Diaz , el seu representant a Espanya, que revela que en l'actualitat el catàleg d'ofertes abasta totes les comunitats .

IntercambioCasas.com néixer a 2006 amb una oferta de tan sols 200 allotjaments a Espanya , principalment amb cases d'estrangers situades a la costa , i des de llavors ha estat utilitzada per més de 20.000 famílies .

Només cal l'abonament d'una quota anual de 95,40 euros per entrar a la roda dels intercanvis il · limitats , principalment fora d'Espanya , a ciutats europees que estan a un parell d'hores de vol , com Praga o Amsterdam .

Pel que fa a les visites a Espanya , Díaz ha destacat que tradicionalment les ciutats espanyoles són molt demandades per Setmana Santa pels socis del portal de Lisboa , Londres , París , Florència , Roma , Praga , Viena i Amsterdam , ja que estan comunicades fàcilment per avió i ofereixen nombroses opcions culturals .

Segons les seves dades , " uns 3.500 socis estan interessats en venir a Espanya en aquesta època de l'any a Barcelona , Toledo , Sevilla o Madrid" .

Per part dels espanyols , la primera destinació elegit és Nova York , una ciutat amb una gran oferta , però on l'intercanvi es complica perquè també té molta demanda .

Quan es va iniciar el projecte a Espanya , eren persones de mitjana edat (a partir de 45 i jubilats ) les que més usaven aquest servei , tot i que el ventall s'ha obert i "cada vegada hi ha més joves i famílies" .

Actualment hi ha més de 50.000 membres en més de 150 països , segons explica el director d'Operacions de Homeexchange.com , Jim Pickell , que va anunciar que el 2014 les empreses apostarà per la " segmentació i la personalització " .

Pickell recordar que els Estats Units és el país més actiu en intercanvis , seguit de França , Espanya , Itàlia , Canadà, Regne Unit , Països Baixos i Dinamarca .

Traductor de Google para empresas:Google Translator ToolkitTraductor de sitios webGlobal Market Finder