S'acosten les festes nadalenques i si ets l'amfitrió d'alguna de les múltiples àpats familiars, segur que t'estaràs preguntant quins plats vols oferir als teus comensals.

Si no vols repetir els menús d'altres anys, busques sorprendre als teus éssers estimats amb nous sabors i presentacions apetitoses, t'oferim la recepta d'alguns canapès fàcils d'elaborar, econòmics i sobretot ... molt bons. Pren nota!

Ous farcits de xampinyons

Què necessites?

8 ous, 12 gambes, 1 ceba, 1 gra d'all, 1 llauna de xampinyons en conserva, 300 ml. de nata, vinagre, oli d'oliva verge extra, aigua, sal i julivert

Així es prepara

Cou 8 ous en una cassola amb aigua bullint durant 12 minuts. Després, refreda'ls amb aigua, talla'ls per la meitat i retira els rovells amb una cullera.

Pela i pica la ceba tendra i fregeix-la juntament amb una dent d'all en una paella. Afegeix-li els xampinyons picats i cuina'ls una mica. Assaona la barreja mentre peles les gambes, les piques i les afegeixes a la paella. Deixa que la barreja vagi cuinant.

A continuació, incorpora 4 rovells i deixa-ho un minut. Ara, posa el farciment en un got per batedora i tritura-ho. Només et queda omplir els ous cuits.

Cobreix-los amb maionesa (si és casolana molt millor) i posa'ls al forn.

Col·loca la resta dels rovells que havíem reservat en una cassola i afegeix-nata, unes gotes de vinagre i cuina-ho tot poc temps. Afegeix una mica de julivert picat i deixa que es redueixi. Posa una mica de salsa al fons del plat, col·loca les meitats d'ous i decora amb una mica de julivert.

Pinxo de tonyina amb maionesa

Qué necessites?

2 llaunes de tonyina, ceba tendra, maionesa, pa

Així es prepara

Buida les dues llaunes de tonyina en un bol sense l'oli. Pica finament la ceba tendra i afegeix-a la tonyina juntament amb 4 cullerades de maionesa. Barreja-ho tot bé i reparteix-lo per sobre de les llesques de pa. Pots decorar la punxa o el canapè amb la meitat d'alguna oliva i amb fulles d'enciam per donar-li un toc fresc i sa.

Pinxo de 'pa amb tomàquet' amb pernil

Qué necessites?

Pa, tomàquet, oli, sal i 100 grams de pernil

Així es prepara

Talla el tomàquet per la meitat i xuca'ls per sobre de la llesca de pa. Posa una miqueta de sal i un rajolí d'un bon oli d'oliva extra. Col·loca un tall de pernil ibèric per sobre.

Mini Volovans de botifarra, pebrots i poma

Què necessites?

Escalunya, poma, julivert, botifarra, pebrots

Així es prepara

Pica la escalunya (ceba) i fregeix-la en un cassó amb oli, al que afegiràs la poma trossejada i una mica de julivert picat. Salpebra i banya amb una mica de moscatell fins que es redueixi.

D'altra banda, pica finament l'all i sofregeix-lo en una paella amb oli. Introdueix els pebrots i deixa que es confitin.

Sofregeix la botifarra sense pell fins que quedi cruixent. Dóna un cop de calor als Volovans al forn i al treure'ls farceix-los, alguns amb botifarra, altres amb poma i altres amb pebrots.